Diari La Veu del País Valencià
Solano & Tur ofereixen classes de periodisme per a màsters «com els de Casado»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Un programa en tres temps (el del viatge per Austràlia)» el capítol d’aquest dijous del seu podcast d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es pot escoltar a les plataformes habituals a partir de les 21 hores.

Dins del caos acostumat, el programa d’aquest dijous té tres actes de 20 minuts i, d’entrada, un tema principal: la discriminació dels vells, però també dels joves.

Ximo conta l’obra que està a punt d’estrenar a París i els assajos que ha fet a Le Mans. I també explica l’experiència de quedar-se a dormir en una residència de iaios i la interacció amb la gent gran. Pensen que hauran de reservar-hi una plaça. El cuiner era campió mundial de fer hamburgueses. Cal tindre en compte que si tens l’edat de Ximo i vas a dormir a una residència, et sents jove.

«Tots pretenem distanciar-nos de la vellesa amb la cirurgia i Disney discrimina perquè només fa pel·lícules per a joves», reflexionen. «Larry Ellison, que és un iaio ric i operat, no pateix discriminació perquè té molta ‘pasta’», asseguren.

Entre una cosa i l’altra, parlen una vegada més de la feina dels editors periodístics. Ells farien classes de periodisme per a màsters «com els de Casado», assenyalen.

En el segon acte, comenten un altre assumpte: l’ús de Tinder per part dels divorciats. L’aplicació «lliga molt bé amb les mentides i el principi de Heisenberg».

No obstant això, tornen a la vellesa. «Si la natura és esplendor i mort, quan comença la caiguda dels éssers humans? Als 20 i escaig?», es pregunten.

Ximo aprofita la història del «bulto» d’un tal Victor al cementeri de Pere Lachaise de París i fa una proposta per un nou programa: «Valencians refregant-se pel món».

I en el tercer temps del programa Joan conta el seu viatge a Austràlia i com és el futbol australià i els deserts, els vàters enmig del no-res i el final al parc natural de Darwin.

Per acabar el capítol i quadrar el temps en tres parts de 20 minuts Joan pregunta a Ximo perquè els americans diuen que ho tenen «toast» i els castellans diuen que ho tenen «crudo».

Comparteix

Icona de pantalla completa