Diari La Veu del País Valencià
El Pla de foment del llibre i la lectura de la Generalitat es presenta a Alacant

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha presentat aquest dimarts a Alacant la segona etapa del Pla de foment del llibre i la lectura de la Generalitat que es caracteritza per la gestió directa de les accions que coordina el Servei de Foment Lector i l’augment del pressupost, que enguany assoleix els 5.000.000 d’euros. Això és un augment de més d’un milió d’euros respecte del 2021.

Segons Amoraga, «el full de ruta traçat consisteix a interactuar amb els agents socials, culturals i econòmics de l’àmbit del llibre i la lectura a fi de sensibilitzar la població amb la finalitat d’aconseguir una major fortalesa dels hàbits de lectura». També ha explicat que es donarà suport als projectes locals que fomenten la lectura implicant les famílies, biblioteques, escoles i llibreries.

En la reunió, s’ha informat de les diferents ajudes econòmiques que anualment es convoquen per al foment de la lectura, que es distribueixen a través de les subvencions de pública concurrència i coorganitzant activitats. L’esforç pressupostari i de personal té un «objectiu comú», que és coordinar i implementar accions tendents a positivar les estadístiques. En aquests moments, el 63,8% dels ciutadans lligen llibres per oci, 0,6 dècimes per davall de la mitjana estatal, però el 0,8% més que en l’exercici anterior.

«Tenim la voluntat d’establir i consolidar els llibres i la lectura com un bé social essencial per assolir una comunitat més justa, democràtica i lliure», ha assenyalat Amoraga. «Alhora, el fet de llegir produeix un creixement personal amb base en la maduresa emocional i transmissió de coneixements», ha continuat.

Comparteix

Icona de pantalla completa