Diari La Veu del País Valencià
Un atles compara els ocells urbans de València entre 1998 i 2018

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’Ajuntament de València ha editat l’Atles dels ocells reproductors i hivernants de València, d’Enrique Murgui, un treball de gran envergadura per a la finalització de la qual han hagut de transcórrer vint anys (1998-2018) a fi de comparar l’estat dels ocells urbans en aquests dos moments.

«Aquest llibre incideix en la confluència que es dona a les ciutats d’una gran concentració humana i en la necessitat de canviar les idees preconcebudes que hem heretat sobre com ha de ser una urbs», ha ressaltat la regidora Glòria Tello.

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la protecció dels ocells, l’atles descriu les espècies que habiten a València i ofereix propostes sobre la millor manera d’actuar políticament per a mantindre o fer créixer el nombre. Així, el principal missatge és que el benestar animal s’ha de concebre com una actuació no només per als animals domèstics, sinó per a qualsevol espècie.

El llibre recull 121 espècies d’ocells que habiten al terme municipal de València, exceptuant-hi el Parc Natural de l’Albufera, que ha quedat fora perquè té una idiosincràsia pròpia, ja que és espai urbà. Cada fitxa inclou una il·lustració, a càrrec del pintor i dibuixant Lluís Sogorb, i una fotografia documental de l’hàbitat en el qual s’ha detectat l’espècie en concret. El llibre, en valencià, també incorpora apèndixs amb el text complet en castellà i un amplíssim resum en anglés.

Comparteix

Icona de pantalla completa