Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim i l’AELC col·laboraran en la difusió dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) col·laboraran en la difusió dels XXXII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, que reconeixeran el millor llibre publicat en valencià el 2021 en cadascuna de les sis modalitats. En concret, el Magnànim aportarà 30.000 euros per «donar nova vida i més projecció als llibres més destacats en literatura infantil, literatura juvenil, narrativa, assaig, teatre i traducció».

Aquest dimecres s’ha celebrat una reunió entre la presidenta del Magnànim, Maria Josep Amigó, el director, Vicent Flor, i el sotsdirector, Enric Estrela, i, en representació de l’AELC, la poeta i vicepresidenta al País Valencià, Teresa Pascual, i els vocals, Carles Mulet i Jaume Pérez Muntaner.

Amigó ha considerat que aquesta decisió és «una bona manera de promocionar la literatura en valencià i la projecció d’autors i autores en un context on tenen molt difícil viure del seu treball creatiu». «Per això, hem considerat que des de les administracions públiques hem de donar suport a la creació en la llengua oficial minoritària i acostar-la a condicions de certa igualtat amb els autors i creadors en castellà», ha asseverat.

«Més ressò»

Per part de l’AELC, Pascual ha informat que tenen previst encarregar sis presentacions a cada guardonat i millorar la gala anual dels premis perquè tinguen «més ressò» en la societat valenciana, entre altres iniciatives que estudiaran.

Amigó, així mateix, ha fet públic que, igualment que amb els jurats dels Premis de Periodisme d’Investigació Josep Torrent, convocats per l’editorial de la Diputació i la Unió de Periodistes Valencians, el Magnànim no incorporarà cap jurat a proposta de la institució pública per continuar preservant el criteri tant dels periodistes i professors de periodisme en el cas dels Premis Josep Torrent, com dels escriptors en els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, amb la qual cosa, l’AELC continuarà triant lliurement els jurats de cada modalitat.

Tant el Magnànim com l’AELC s’han mostrat oberts a continuar col·laborant el 2023 i anys posteriors per mantindre el prestigi dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, a més d’estudiar fórmules per millorar més encara la projecció de les creadores i creadors en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa