Diari La Veu del País Valencià
Nou editorials valencianes mostren les seues novetats a la Fira de Bolonya

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Nou editorials valencianes participen en la 59a edició de la Fira de Bolonya, la Bologna Children’s Book Fair (BCBF), el principal certamen del llibre infantil i juvenil per als professionals del sector. La cita té lloc del 21 al 24 de març i compta amb la participació de més de 800 editorials de països de tot el món.

Així, al llarg de quatre jornades, les editorials valencianes donaran a conéixer les últimes novetats en un estand de nou mòduls al recinte de la fira italiana que ha inclòs com a novetat la primera edició presencial de BolognaBookPlus, una iniciativa dirigida a la indústria editorial global.

En concret, les editorials que integraran l’exposició literària valenciana són Litera Libros, Savanna Books, Media Vaca, Algar, Andana, Grafito, Anillo de Sirio, Sembra Llibres i Iglú.

Aquestes empreses participaran en l’espai col·lectiu de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), gràcies al finançament de la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i la gestió i assistència de l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV).

L’AEPV participa de manera ininterrompuda des de finals dels anys 80, amb el suport de la Generalitat Valenciana, en aquesta fira internacional del Llibre. Aquesta és una acció més que situa l’associació d’editorials en «la internacionalització, enfocada cada vegada més a la participació en fires internacionals, per tots els beneficis que es deriven», subratlla l’entitat.

Litera Libros rep la menció especial en la categoria Opera Prima

L’editorial Litera, d’Albuixec (l’Horta Nord), després d’uns anys apostant fort pel mercat exterior, està d’enhorabona a Bolonya, ja que ha rebut la Menció Especial del jurat en la categoria Opera Prima pel seu llibre il·lustrat Fluidoteca, de Berta Páramo.

«Aquesta menció és tot un reconeixement al nostre treball i una gran espenta per a continuar apostant per la internacionalització i la presència al mercat mundial des d’una editorial valenciana», ha assenyalat Juan Romero, editor de Litera Libros.

Al seu torn, la firma assegura que la fira és «tota una oportunitat per vendre drets en altres països». Com a exemple, des de la concessió d’aquesta menció els drets de traducció de Fluidoteca i altres títols de Litera Libros han sigut requerits per editorials de la Xina, el Japó, França, Itàlia i Txèquia.

A més de mostrar el seu catàleg, l’expedició valenciana a Bolonya participarà en nombroses reunions professionals, xarrades i presentacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa