Diari La Veu del País Valencià
L’aula infantil de l’Espai Joan Fuster, una experiència museística per a la xicalla

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’Espai Joan Fuster de Sueca (la Ribera Baixa) ha inaugurat aquest mes l’aula infantil dirigida a l’alumnat d’entre 0 i 6 anys, una iniciativa de la Conselleria de Cultura i el CEFIRE Plurilingüisme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i el mateix centre, que té la intenció d’«acostar la figura de l’escriptor a totes les edats», va assenyalar en l’acte d’obertura la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego. «Era una necessitat que ja va reivindicar l’anterior directora general d’Innovació, i amb la qual ja compten altres museus d’Europa», ha afegit.

Per la seua part, el regidor de Cultura de Sueca, Vladimir Micó, va agrair el treball fet per la Conselleria, el CEFIRE i la direcció i el personal del museu i va indicar que aquesta proposta «facilita el gaudi de la visita a tots els membres de la família».

Aula Didàctica de Cultura Contemporània

Aquest nou recurs per als infants se suma a l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània amb activitats dissenyades específicament per a les diferents etapes educatives que es va engegar el 2017.

Un programa d’innovació educativa que té com a objectiu difondre i dinamitzar l’obra de l’escriptor valencià d’acord amb la seua multiplicitat d’interessos, que comprén camps tan diversos com la literatura, la música, les arts plàstiques, el periodisme, la filosofia, l’economia, la política i la història.

Mitjançant una visita guiada al Museu Joan Fuster i la realització de tallers didàctics, l’Aula reforça en els participants el coneixement de la vida i obra de Fuster. A més, periòdicament es programen activitats culturals i de formació acadèmica en col·laboració amb altres institucions.

Per a Primària i 1r i 2n d’ESO, l’Aula ofereix els tallers «Abans que el sol no creme…», que acosta l’alumnat a la figura de Fuster a través d’un dels pocs textos que va escriure per a infants, i «Joan Fuster i les màquines d’escriure», que mostra el funcionament d’una màquina d’escriure, la principal eina tecnològica de què disposaven els escriptors abans de la irrupció dels ordinadors.

D’altra banda, per a ESO i Batxillerat, hi ha els tallers «El paisatge valencià en l’obra de Joan Fuster: l’Albufera de València», «El Segle d’Or valencià vist per Joan Fuster», «L’evolució en les formes de comunicació: de la carta al Whatsapp», «Bestiari fusterià», i «Imatges i pensaments de Joan Fuster».

Comparteix

Icona de pantalla completa