Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Cs presenten una moció de censura a Rocafort contra l’alcalde del PP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Els grups municipals del PSPV i Ciudadanos de Rocafort han presentat aquest dimarts en el registre de l’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Nord una moció de censura en què sol·liciten la destitució de l’actual batle, Agustín Aliaga, del Partit Popular, i la investidura en el seu lloc del socialista Rafael Ferrando. El ple de votació serà el dimarts 29 de març a les 12 hores.

Després que el febrer passat dos regidors de Ciudadanos abandonaren l’equip de govern en descobrir «la intenció de l’alcalde de cessar-los», aquest es va quedar en minoria amb cinc regidors -quatre del PP i un de Vox- d’un total de tretze.

En el ple celebrat el mateix mes, «es va constatar la ingovernabilitat del municipi, amb un equip de govern incapaç d’arribar a acords amb l’oposició per tirar avant la gestió municipal», afirmen els firmants de la moció.

En aquest sentit, recalquen que en els últims plens «s’ha constatat la inoperància de l’actual govern, el qual ha arribat a retirar punts de l’ordre del dia o a perdre les votacions de les seues propostes». El batle fins i tot «s’ha negat a respondre les preguntes de Ciudadanos mentre sí que ha contestat a la resta i, a més, s’han pres decisions arbitràries que no responen l’interés general», incideixen.

Els proponents de la moció denuncien «el no compliment d’acords plenaris per part de l’alcalde, sobretot, de la no constitució d’una Comissió Informativa Especial que hauria d’investigar qui va donar presumptament instruccions per avançar dues llicències urbanístiques».

«Fem aquest pas per a garantir la governabilitat i estabilitat de Rocafort. Ens comprometem a governar per al nostre municipi, des de la total transparència, amb l’únic objectiu de millorar la vida de la ciutadania», asseguren els impulsors de la moció.

La direcció del PSPV la moció que, «a més de garantir l’estabilitat en el municipi, permet traure l’extrema dreta del govern, concretament de les delegacions de Serveis Socials i Educació que li havia donat el PP». Continua així, subratllen fonts de la formació, «la línia política d’aïllar l’extrema dreta a les institucions per la qual aposta el partit com a garantia de la democràcia».

Comparteix

Icona de pantalla completa