Diari La Veu del País Valencià
«Els nuvis» i «Fils de vida» són les noves produccions de la companyia Teatre Micalet

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El Teatre Micalet presentarà pròximament Els nuvis, de Bullanga Companyia Teatral, i Fils de vida, d’Iguana Teatre. La primera, escrita per Adrián Novella i dirigida per Vicente Genovés, s’hi representarà del 23 de març al 3 d’abril, i la segona, obra d’Aina Salom, Carme Planells i Pere Fullana, que també la dirigeix, es posarà en escena del 20 al 24 d’abril.

En Els nuvis, interpretada Ariana Higón i Adrián Novella, un xic i una xica jóvens, o potser no tan jóvens, vestits de nuvis, rememoren el dia en què tot va començar. Tot allò que els porta hui ací. Un dia en el qual inicien un viatge al passat recent, dinàmic, tendre i amb humor. Una història familiar, quasi real, en la qual els nuvis juguen i conviden a jugar, a ballar i a somriure, encara que tot allò que té un inici potser ha de tindre un final.

Per la seua banda, Fils de vida, que compta amb un repartiment format per Marina Nicolau, Salvador Oliva i Irene Soler, ens convida a uns viatges emocionals pels records familiars de tres personatges marcats per l’estigma xueta (jueus conversos a Mallorca). La pervivència de l’exclusió dels conversos a Mallorca és única en tota la història del judaisme i n’ha marcat, a vegades subtilment i d’altres de forma dolorosament explícita, el comportament social… Volen compartir amb el públic un ritual de vivències, de confessió oberta de secrets familiars, d’esperances i de pors, que ens apropa a la intimitat de les famílies dels descendents dels jueus conversos mallorquins en la darrera etapa de la seua estigmatització.

Plataforma per la Llengua col·labora una altra vegada amb el Teatre Micalet per oferir als socis i sòcies el millor teatre en valencià amb un 25% de descompte. Per poder gaudir de la promoció només cal presentar el carnet de soci a la taquilla en adquirir les entrades.

Comparteix

Icona de pantalla completa