Diari La Veu del País Valencià
«No és rendible eixir a pescar», asseguren les confraries de pescadors del País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La pujada del preu del gasoil ha obligat a parar aquest dilluns els pescadors de les comarques del nord del País Valencià -amb base als ports de Castelló de la Plana, Borriana, Benicarló, Vinaròs i Peníscola-, ja que en aquesta situació «no és rendible eixir a pescar». En total, han secundat l’atur 146 embarcacions d’arrossegament, cèrcol i tresmall.

El president de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors (Coincopesca), Vicent Pérez, ha explicat que en el cas de València, «per al que es trau eixint aquests dies, val la pena quedar-se a casa». A les comarques del sud, per part seua, es plantegen aturs intermitents tant per l’augment de preus com per la reducció de dies de treball. De moment, no tenen previsió de les pèrdues que pot suposar aquesta parada i esperen poder tornar al treball.

En aquest sentit, ha assenyalat que els representants de les organitzacions pesqueres en l’àmbit estatal mantindran aquest dimarts una reunió al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, on demanaran que s’adopten mesures compensatòries o fins i tot aconseguir alguna cosa del Fons Europeu de Pesca fins que millore la conjuntura actual.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Castelló de la Plana, Manuel Peña, ha assegurat que el preu del gasoil és «inviable» per a l’economia del sector pesquer. Ha destacat que, en principi, l’atur es desenvoluparà durant les jornades de hui i demà, encara que podria prolongar-se, depenent de la resposta del Ministeri.

Comparteix

Icona de pantalla completa