Diari La Veu del País Valencià
Alberto Garzón diu que la pujada del preu de l’energia és un problema de «voluntat política»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El coordinador general d’Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assistit a Alboraia (Horta Nord) per participar en la sessió interparlamentària d’Esquerra Unida, coalició de què és coordinador general. El ministre ha assegurat que l’anunci que la Comissió Europea de presentar mesures per a desvincular els preus del gas i l’electricitat davant la invasió d’Ucraïna «evidencia que estem davant un problema de voluntat política» i no davant un problema tècnic.

Segons Garzón, «limitar els preus de l’energia perquè el gas no marque el preu del conjunt de l’energia» és la mesura útil i necessària que el seu Ministeri demana «des de fa mesos» i «ens van dir que era impossible, però hui és possible». Així, segons el ministre espanyol de Consum, «si avui és possible i abans no ho era, es demostra que han hagut de canviar les condicions i els contextos perquè ara existisca una voluntat política que, si haguera existit fa mesos, hauria facilitat la vida a les famílies treballadores abaratint el preu de l’energia».

El ministre també ha defensat la necessitat de prendre moltes més mesures en aquest sentit i afirmat que «el programa d’Esquerra Unida està ple de propostes que es poden aplicar hui mateix».

També hi ha hagut paraules contra l’imminent líder del PP, el gallec Alberto Núñez Feijóo, qui «s’estrena obrint la porta a les polítiques masclistes, xenòfobes i classistes de l’extrema dreta», ha dit Garzón en referència al pacte de govern entre PP i Vox a Castella i Lleó. Garzón estava acompanyat per la consellera valenciana Rosa Pérez Garijo, del seu mateix partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa