Diari La Veu del País Valencià
Més secs que la moixama. Per Jordi Payà

L’altre dia raonava sobre la falta de pluja que arrosseguem els últims mesos amb un amic de Castelló de la Plana que té ramat, i tot i que els embassaments de la conca hidrogràfica del Xúquer es troben vora el 55% de la seua capacitat (només un 3% per davall de l’any passat) em comentava que les cabres, les ovelles o les vaques no beuen dels pantans, que el que necessiten és pastura i que els aqüífers de la zona es troben en una situació lamentable… que ens anàvem a quedar més secs que la moixama.

No li faltava raó sobretot davant de les perspectives que tenim per als pròxims dies. Perquè és cert que de cara al final de setmana les previsions apunten canvis i fins i tot donen precipitacions…, però ja vos avance que serà totalment insuficient davant la falta de pluja que tenim.

També és cert que «tota pedra fa marge», però els marges estan quedant-se molts secs i els bancals poc productius. Perquè ni hui dimarts, ni tampoc dimecres ni dijous s’esperen grans novetats.

Hui tornem a tindre un dia bàsicament dominat per sol amb temperatures que, en entrar el vent d’origen marítim, quedaran un poc més curtes a la costa i un poc més altes al centre i l’interior.

Demà dimecres potser es veuran alguns núvols més, però les temperatures no patiran canvis importants. Només de forma local podran pujar les temperatures nocturnes i baixar les diürnes. Hui tornem a tindre un dia bàsicament dominat per sol amb temperatures que, quan entre el vent d’origen marítim, quedaran un poc més curtes a la costa i un poc més altes al centre i l’interior.

Haurem d’esperar fins dijous per parlar i confirmar els canvis i les possibles precipitacions. Farà més sol de matí i de vesprada augmentarà la nuvolositat anunciant un oratge més variable i insegur a partir de divendres.

D’entrada, vos avise que no cal que espereu pluges importants ni generals, però l’oratge serà més inestable, les temperatures baixaran i les precipitacions visitaran bona part del País Valencià entre divendres i el matí de dissabte, on els núvols encara seran abundants a la costa i on fins entrada la vesprada podrà ploure dèbilment.

Tingueu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa