Diari La Veu del País Valencià
La Plaça del Llibre de Gandia rep més de 4.500 visitants

Més de 4.500 persones han visitat la Plaça del Llibre de Gandia per assistir a alguna de les més de 40 activitats programades, o endur-se a casa algun exemplar dels més de 1.600 títols oferits. Amb els bons resultats d’aquesta gran trobada de la lectura en valencià, Gandia es reivindica com a ciutat literària.

«Amb l’èxit que ha tingut la primera Plaça del Llibre, s’ha fet palés que Gandia és un important bastió de les lletres valencianes. De les quatre edicions, s’ha convertit en la segona amb més assistència, per damunt d’Alacant i Castelló de la Plana», ha asseverat Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, que va presentar en el marc de la Plaça l’Estudi d’Hàbits de Lectura i Compra de Llibres 2020 en què s’indica un augment de lectors, també en valencià, i que les comarques centrals són les més lectores.

De la llista dels més venuts, destaquen els títols presentats per editorials valencianes com a part d’aquesta programació, la qual cosa reafirma el paper de la Plaça del Llibre com a difusora i dinamitzadora de la indústria editorial autòctona. Entre els cinc títols més venuts hi ha el dietari La bèstia en què cavalquem (Alia Edicions), de l’escriptor i historiador Ferran Garcia-Oliver; Noruega (Llibres de la Drassana), de Rafa Lahuerta; La casa buida (Món de llibres), de Juli Capilla; Rondalles d’Oliva, de Joaquin Castaño (Edicions Tívoli), i Ferran Ferralla (Editorial Tramuntana) d’Irene Verdú i Maria Martínez. De fet, la literatura infantil i juvenil ha suposat quasi la meitat de les vendes, el 47%

«La Plaça s’ha establit com un espai col·laboratiu on participen moltes entitats amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni dins del Pla Valencià de Foment del llibre i la Lectura (PVFLL 2017-2021). Tampoc no podem oblidar el paper actiu que ha tingut l’ajuntament de la ciutat en l’organització de l’esdeveniment», expliquen des de l’organització.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa