Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2004 el València CF va guanyar la Copa de la UEFA

El 19 de maig del 2004 el València CF es va proclamar campió de la Copa de la UEFA a la ciutat sueca de Göteborg. L’equip de Rafa Benítez tancava així un doblet històric.

El València CF va guanyar l’Olympique de Marsella gràcies als gols de Vicente i Mista. Aquell partit va ser l’últim en què Rafael Benítez va estar com a entrenador del València abans de fitxar pel Liverpool FC.

El València venia d’una ratxa de 14 partits invicte, que es va truncar la setmana anterior quan va perdre l’últim partit de lliga contra el Vila-real CF, equip que havia eliminat en semifinals de la Copa de la UEFA, si bé el València havia jugat eixe partit amb jugadors suplents, després d’haver-se assegurat el campionat de lliga matemàticament.

D’altra banda, l’Olympique de Marsella havia perdut quatre dels seus últims cinc partits a la Ligue 1.

El moment decisiu del partit va ser en el minut 45, quan Barthez va fer caure Mista a l’àrea, després d’una gran passada de Curro Torres. Barthez va ser expulsat i Jérémy Gavanon va substituir Camel Meriem per tal de jugar de porter. Gavanon no va poder aturar el llançament de penal de Vicente Rodríguez, que deixava el València amb un avantatge d’un gol a la mitja part.

La segona meitat va començar amb el València dominant el joc, i després de 13 minuts de possessió gairebé total, el València va doblar el seu avantatge. Vicente va portar la pilota des de l’esquerra per a Mista que va finalitzar satisfactòriament la jugada per tal de marcar el seu cinquè gol en la competició.

Després d’aquesta acció, el partit es va accelerar, i el València finalment va aconseguir el seu primer gran trofeu europeu en 24 anys, després d’haver caigut derrotats en dues finals consecutives de la Lliga de Campions, el 2000 i el 2001.

Aquesta victòria també va comportar que Amedeo Carboni es convertira en el jugador més veterà en guanyar una final europea als 39 anys i 43 dies d’edat.

Amb el títol de la Copa de la UEFA, unit a la Lliga conquistada feia dues setmanes, el València tancava una gran temporada 2003/04 i es confirmava com un dels millors equips del continent europeu.

Amb aquesta victòria, el València sumava el seu cinquè títol europeu, després de les dues Copes de Fires, la Recopa i la Supercopa.

Fonts: «El Valencia conquista la Copa de la UEFA», UEFA / Viquipèdia

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa