Diari La Veu del País Valencià
Les institucions valencianes signen la bandera trans i donen suport a la campanya #ExigimlaIgualtatTrans

Representants de la Generalitat Valenciana, les Corts i l’Ajuntament de València han signat aquest divendres la bandera trans que recorre l’Estat des del 23 de març dins de la campanya #ExigimlaIgualtatTrans, organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Fundación Triángulo i Chrysallis Associació de Famílies de Menors Trans, i dinamitzada en València per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar.

En la visita a les Corts, s’han reunit Mónica Oltra, Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Secretaria i Portaveu del Consell; Enric Morera, President de les Corts, i Joan Ribó, alcalde de València.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha excusat la seua presència –que havia sigut confirmada dies abans– per problemes d’agenda, però ha traslladat a Lambda que la signatura de la vicepresidenta Oltra en la bandera representa tot el govern valencià.

Amb els actes de concentració a diferents ciutats, –com les d’aquesta setmana a Alacant, Castelló de la Plana i ara València– es pretén visibilitzar simbòlicament el suport social a la igualtat legal per a la part més vulnerable del col·lectiu LGTB+, les persones trans, i defensar el dret a veure reconeguda la seua identitat sense que terceres persones acrediten qui són.

Fran Fernández, coordinador general de Lambda, ha assegurat: «És un orgull que la Generalitat Valenciana, així com les Corts i l’Ajuntament de València donen suport als drets de les persones trans. Aquest és un missatge que cal que s’escolte a Madrid».

Aquesta vesprada, a les 18.00 hores, els col·lectius LGTB+ presentaran la bandera trans a la ciutadania valenciana, faran lectura del manifest de la campanya i duran a terme una globotrans sota el balcó de l’Ajuntament, amb la finalitat que el soroll de les seues reivindicacions arribe fins al govern espanyol.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa