Diari La Veu del País Valencià
L’«Acord feminista valencià per la sororitat» es presenta al Centre del Carme

Aquest dijous s’ha presentat al Centre de Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València el manifest «Acord feminista valencià per la sororitat», al qual ja s’han adherit més de cent dones del moviment feminista del País Valencià.

El manifest demana «rebaixar el nivell de bel·ligerància que actualment impregna els debats feministes» i fa una crida a la «reflexió col·lectiva del que està passant per transformar la forma d’abordar els conflictes».

Segons ha assegurat una de les portaveus, Ester Calderón, «signar l’acord significa assumir un compromís personal i públic de promoure un altre model de discussió en els espais on està cadascuna». La nostra idea és la de promoure un altre escenari de diàleg i de trobada, protegit de les agressivitats i les desqualificacions», ha manifestat Calderón. A partir d’ara, volen sumar més gent a aquesta dinàmica i estendre-la també a les xarxes socials mitjançant l’ús de l’etiqueta #AcordSororitat.

Una altra de les representants de la iniciativa, Irene Ballester, ha explicat que el feminisme ha passat de ser una ideologia minoritària a un moviment de masses, «i això suposa un gran èxit per a les dones i per a la societat», perquè ha aconseguit «posar la igualtat en el centre de l’agenda social i política».

«Però els qui han vist amenaçats els seus interessos per la potència que ha suposat aquesta quarta onada del feminisme han dissenyat estratègies per a desactivar-ho», ha apuntat. A més, «aquest creixement exponencial i la incorporació de noves visions comporta els seus riscos i hem de saber gestionar-los», ha afegit.

En aquest sentit, les signants de l’acord consideren «imprescindible recuperar el discurs feminista que construeix i enforteix, que teixeix aliances» i volen «promoure un altre escenari, de diàleg i de trobada, protegit de les agressivitats i les desqualificacions».

En paraules d’una altra de les portaveus, Ángela Nzambi Bakale: «No es busca la uniformitat, de fet no totes pensem igual sobre els temes que ara mateix són candents en el moviment feminista».

Per això, les promotores de la iniciativa han indicat que «l’important en aquesta primera fase de la proposta no està en els continguts, sinó en la forma, en l’estil en què es decideix abordar qualsevol de les discussions».

«L’adscripció a aquest manifest evidencia la voluntat de les signants d’habilitar espais de reflexió compartida, d’escolta activa i de debats sincers a fi de forjar consensos i gestionar les diferències. Des d’un feminisme que sempre és lluita col·lectiva i compromís personal, per aconseguir que les dones ocupen el seu lloc en el món», conclou el document.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa