Diari La Veu del País Valencià
Comença «La Valentina», la setmana de l’urbanisme, amb un homenatge a la València dels mercats

La III Setmana de l’Urbanisme, «La Valentina», ha començat aquest dilluns amb l’obertura d’una estructura efímera habilitada a la plaça de l’Ajuntament de València per la vicealcadessa i regidora de Desenvolupament Urbà Sostenible, Sandra Gómez. L’objectiu de la convocatòria és «obrir un espai de divulgació i comunicació sobre la transformació de l’espai públic i la seua importància i impacte en la qualitat de vida».

Aquesta estructura pretén ser memòria de l’espai situat entre el Mercat Central i La Llotja, on ja des del segle XIV es muntava i es desmuntava diàriament el mercat de València, i es venien productes que arribaven de tot el territori. Tal com ha explicat Gómez, «estrenem aquesta estructura efímera de més de 8 metres de diàmetre i una pell feta de 500 bosses de roba, que vol evocar eixa València antiga de mercats i espais compartits». Precisament, els antics llocs de mercaderies estaven formats per estructures d’on penjaven tendals tèxtils per a protegir-se del sol, sota els quals es reunia la gent a parlar, comprar i vendre.

Gómez ha assenyalat que, «en aquest moment en què estem remodelant la plaça de Bruges i la plaça del Mercat, volem reivindicar eixe paisatge dels mercats, i agrair a tots els venedors i venedores del Mercat Central i a tots els comerciants de l’entorn la seua col·laboració i paciència amb les obres».

Precisament, la programació de la Valentina inclou, dissabte que ve, un «esmorçar a la plaça», en què, a més, les persones que s’hi acosten podran rebre alguna de les bosses que conformen l’estructura efímera i la decoració de plantes i fusta que la integra. «És una manera també de reivindicar eixa València més verda i més sostenible que estem fomentant, i ajudar al fet que la gent continue apostant pels comerços de barri i els mercats», ha afirmat la vicealcaldessa.

La programació, que continuarà fins diumenge, es pot consultar a la web La Valentina.

Paral·lelament, fins divendres que ve, al Col·legi d’Arquitectes, s’hi exposa «València, ciutat de places», una mostra de les maquetes que reprodueixen les places de l’Ajuntament, de la Reina i de la Ciutat de Bruges-Mercat Central-Llotja, perquè els ciutadans puguen conéixer amb detall els projectes de reforma d’aquests espais. L’exposició podrà veure’s a la seu del CTAV (carrer Hernán Cortés, 6), de 8.00 a 15:00h (dimarts i dijous de 16.00 a 18:30.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa