Diari La Veu del País Valencià
El vaixell de rescat «Sea-Eye 4» salpa del port de Borriana per a la primera missió

El nou vaixell de rescat Sea-Eye 4, de l’organització alemanya Sea-Eye e.V., ha salpat aquest dissabte del port de Borriana (la Plana Baixa) per a la primera missió a la Mediterrània central. L’embarcació va arribar-hi el primer de maig, i des d’aleshores s’ha preparat per poder abordar la tasca humanitària de manera eficient i integral.

En l’últim mig any, Sea-Eye e.V. ha reconstruït el vaixell en una drassana a Rostock, a Alemanya. Es tracta d’una embarcació d’aprovisionament de 55 metres de longitud que s’ha convertit en un navili amb condicions

òptimes per acomplir les tasques de rescat. Un vaixell ampli amb equip tècnic modern i una gran infermeria. A més, per efectuar els rescats, disposa de dues llanxes ràpides per acostar-se a les persones en perill, distribuir armilles salvavides i poder evacuar-les.

Només enguany, almenys 616 persones s’han ofegat fugint de la persecució i la fam a la Mediterrània. Els estats de la UE continuen optant per mirar cap a un altre costat, i deixen que molts éssers humans s’ofeguen. La UE també dona suport als mal anomenats «guardacostes» de Líbia i nega els drets a persones que busquen refugi. Amb el Sea-Eye 4, l’organització Sea-Eye e.V. intenta evitar que muiren en la ruta de fugida més perillosa del món, i actua amb la intenció de salvar tantes vides com siga possible.

L’Alan Kurdi, segon vaixell de l’organització, que du el nom del xiquet de dos anys que es va ofegar a la Mediterrània el 2015, arribarà la setmana que ve al port de Borriana per fer treballs a la drassana.

L’Aurora – Grup de Suport, col·lectiu borrianenc de suport a les ONG ha estat col·laborat amb aquesta entitat humanitària, buscant allotjaments, subministraments, ajudant amb la intermediació administrativa, així com

coordinant l’atenció a mitjans de comunicació, tant locals i autonòmics com nacionals.

Aquesta associació ha fet públic un comunicat en què mostra els seus millors desitjos a la tripulació del Sea-Eye 4 en la primera missió de rescat d’aquest navili, i fa una crida a la ciutadania a col·laborar-hi mitjançant donacions a les diferents entitats. També demana a la ciutadania que s’informe per tal d’ajudar a combatre els missatges racistes i aporofòbics que des de partits polítics i personalitats es llancen contra persones que fugen per salvar les seues vides.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa