Diari La Veu del País Valencià
Agricultura amplia a la Plana Alta, el Camp de Túria i els Serrans el repartiment de paranys amb feromones contra el «cotonet»

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha estés el radi d’acció en la lluita contra el «cotonet» de Sud-àfrica (Delottococcus aberie) amb la decisió d’ampliar el repartiment de paranys d’atracció i mort mitjançant feromones i l’insecticida piretrina a tres comarques: la Plana Alta, el Camp de Túria i els Serrans. Fins ara s’aplicava al Camp de Morvedre i la Plana Baixa. El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, ha apuntat que, «malgrat que el procés de distribució d’aquests dispositius va resultar complex en un primer moment, s’han superat les dificultats inicials i a poc a poc hem aconseguit una velocitat de creuer que ha de permetre que puguem atendre la demanda dels agricultors interessats a apostar per aquest sistema de parany».

La Conselleria d’Agricultura entrega de manera gratuïta un dispositiu als agricultors que prèviament n’han adquirit un altre en el mercat i acrediten la compra amb la presentació de la corresponent factura. Actualment, el servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria disposa d’un estoc de 200.000 paranys.

Llanes considera «molt important que els productors de cítrics instal·len els paranys a les seues parcel·les per combatre el «cotonet» perquè la persistència d’aquests dispositius és superior a un any i aquesta circumstància permetrà reduir les poblacions i la dispersió del Delottococcus de cara a les pròximes campanyes».

Alliberament massiu del parasitoide

A més, dins de les accions que la Conselleria d’Agricultura està duent a terme per combatre aquesta plaga, també destaca la intensificació dels alliberaments massius del parasitoide Anagyrus aberiae, que va ser importat de Sud-àfrica a propòsit com a aliat en la lluita contra el Delottococcus.

En aquests moments els punts d’alliberament del parasitoide ascendeixen ja a 98, repartits al llarg de 33 municipis i 11 comarques, que van des del Maestrat fins al Baix Segura.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa