Diari La Veu del País Valencià
Obres Públiques executa la primera fase del carril ciclista de Pego

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la inversió de la Generalitat de més d’un milió d’euros en actuacions per a ciclistes i vianants a Pego (la Marina Alta), que «s’emmarquen en la línia de treballar braç a braç amb els ajuntaments en una aposta conjunta per la mobilitat sostenible».

Després de reunir-se amb l’alcalde de la localitat, Enrique Moll, per a fer un seguiment de l’evolució de les obres del carril bici Pego-el Verger a la CV-700, del qual s’està executant la primera fase entre la rotonda que dona accés al nucli urbà i la rotonda del polígon industrial, el conseller ha indicat que actuacions com aquesta «milloren la sostenibilitat i potencien el turisme sostenible».

Així mateix, España ha volgut agrair a l’Ajuntament de Pego la seua col·laboració amb la Generalitat per a «avançar en aquesta infraestructura de mobilitat sostenible», la primera fase, de 900 metres, de la qual està previst que finalitze en un termini de dos mesos. El conseller també ha destacat que Pego és «un municipi que ha sabut mantindre la integració necessària entre sostenibilitat i creixement econòmic».

Actualment, el carril bici presenta una certa degradació a causa, principalment, dels arbustos que envaeixen les cunetes i al creixement de vegetació a la banda de redolament, feta amb asfalt. El sòl també té clevills en àmplies àrees i les obres de drenatge transversal estan embossades en alguns casos. L’objectiu d’aquesta actuació és recondicionar integralment el carril bici construït fa més de 20 anys entre el Verger i Pego.

Amb aquestes obres es resoldrà la problemàtica existent entre la carretera i el carril bici actual, i amb les noves cunetes de seguretat, es reduirà la perillositat. Igualment, s’habilitaran itineraris adequats i assegurances per a la mobilitat ciclista i per als vianants al llarg de tota l’actuació, i es millorarà la permeabilitat transversal de la carretera per al trànsit per als vianants.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa