Diari La Veu del País Valencià
Nou rècord de nits tòrrides a València

València ha registrat aquest mes de juliol el rècord de nits tòrrides consecutives, amb un total de 12, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El País Valencià ha passat una altra nit més amb mínimes molt altes, especialment a la meitat sud, on no ha baixat de 25 °C: Xàbia, 27; Oriola, 26,4; Miramar, 26,1; Aeroport de València, 25,8; Rojals, 25,5; Alacant i Pego, 25,2; Aeroport Alacant-Elx, 25; València, 24,7, i Castelló de la Plana, 23,5.

Tal com ha apuntat Aemet, prop del litoral, mentre la mar continue tan càlida i no hi haja un canvi en les condicions meteorològiques, és difícil que les mínimes descendisquen de forma significativa.

La mar actua com a termoreguladora i genera la seua pròpia massa d’aire, dins de la qual estan submergides les ciutats costaneres. Encara que en capes mitjanes-baixes es produïsca una renovació de la massa d’aire, aquest canvi amb prou faenes es nota al litoral, han assenyalat les mateixes fonts.

Sí que s’ha notat a l’interior la renovació de la massa d’aire molt càlid que afectava ahir per una altra més fresca. Les mínimes en aquestes comarques han sigut de 10,8 a Castellfort; 11 a Fredes; 11,6 a Vilafranca; 12,7 a Morella; 14,4 a Fontanars dels Aforins; 15,1 a Utiel; 17,2 a Ademús, i 17,4 a Villena.

Comparteix

Icona de pantalla completa