Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís s’alternaran l’alcaldia a Dénia, que serà «territori Botànic»

El PSPV i Compromís de Dénia (Marina Alta) han aconseguit un acord per a un govern de coalició d’esquerres en la ciutat que inclou una alternança «proporcional» de l’Alcaldia –tres anys per als socialistes i un per a Compromís– amb el propòsit de «continuar garantint les polítiques que han transformat» el municipi i que el «continuaran fent» durant els pròxims quatre anys.

D’aquesta manera, el socialista Vicent Grimalt seguirà com a alcalde durant altres tres anys més i Rafa Carrió (Compromís) serà el primer edil el quart i últim any de la legislatura. En les passades eleccions del 28 de maig, el PSPV va obtenir nou regidors – a dos de la majoria absoluta– enfront dels tres de Compromís, que assolirà l’alcaldia d’aquesta ciutat de 40.000 habitants, la més poblada del país que estarà en mans dels valencianistes.

Els socialistes, en un comunicat en les seues xarxes socials, s’han felicitat per l’acord i han assegurat que permetrà un govern «estable, progressista i d’esquerres», el govern «que Dénia vol i mereix».

En aquesta línia, han destacat que totes dues formacions han demostrat que amb la seua «generositat, prioritats molt clares i molt sentit, diàleg i capacitat de consens» és possible «treballar junts per a continuar millorant la nostra ciutat». «Dénia porta molts i molts anys votant pel progressisme i mereixia aquest acord, ara més que mai, quan ens hem mantingut fidels a uns valors democràtics, en el sentit més ampli de la paraula, per damunt de l’avanç del populisme», han defensat els socialistes.

A més, han considerat que el programa de govern «no serà un problema», ja que les dues formacions són «d’esquerres, progressistes, amb una visió molt clara i compartida en matèries importantíssimes com la sanitat, l’educació, les polítiques socials, el medi ambient o el model urbà». «Tampoc ho han estat els personalismes, que s’han deixat de costat per a garantir un pacte en el qual ix guanyant Dénia», han reivindicat.

Sobre l’alternança de l’Alcaldia, han assenyalat que es tracta d’una decisió de «continuar garantint les polítiques que han transformat Dénia» i que «la continuaran millorant els pròxims quatre anys». «Per damunt de noms concrets està el projecte de transformació de la ciutat i les polítiques que s’han confirmat majoritàriament en les urnes el passat 28 de maig», han afegit.

D’altra banda, des del PSPV han apuntat que, segons la proporció de regidors, la representació en la Junta Local de Govern serà de cinc edils socialistes i dos de Compromís.

«Ens posem a treballar per a tornar a governar junts i fer-ho molt bé, com ja vam demostrar fa dues legislatures. I, sobretot, per a complir amb màxima responsabilitat l’encàrrec de la ciutadania de Dénia, que ha apostat, una vegada més, per un govern d’esquerres, que més enllà d’etiquetes significa un govern profundament democràtic, defensor dels serveis públics, compromès amb la modernitat i amb la sostenibilitat. Un govern per a les persones, per a totes i tots per igual», han afegit els socialistes.

Per part seua, des de Compromís per Dénia han recalcat, també en les seues xarxes socials, que el municipi «demanava coalicions» i, sobre aquest tema, han defensat que han estat «clau» per a formar un govern «estable d’esquerres». «Per això, hem acordat una alcaldia compartida proporcional i continuarem treballant conjuntament pel bé del poble», han afirmat.

Així, han recalcat que després de l’experiència d’aquests anys «mereixíem un reconeixement i unes condicions justes per a desenvolupar les polítiques i començar una nova etapa de progrés». «I amb això, Dénia serà territori Botànic», han celebrat.

Finalment, han afegit que durant la setmana vinent continuaran dialogant per a «compaginar un full de ruta realista i progressista». «Ens comprometem des de ja a treballar moltíssim per la Dénia que volem amb els valors de sempre i amb la força del diàleg», han agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa