Diari La Veu del País Valencià
El candidat de Compromís a Xirivella insta el PP a deixar Vox fora del govern municipal

Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella (Horta Sud) i regidor de la formació, mantenia la setmana passada una reunió amb representants del PSPV-PSOE per a debatre sobre les conseqüències de les eleccions municipals, en què es van imposar els socialistes en aquesta localitat, tot i que PP i Vox sumen els 11 regidors que garanteixen la majoria absoluta.

En aquest context, el principal punt d’entesa de la reunió citada va ser el compromís de denunciar «qualsevol retrocés en les llibertats democràtiques, en la qualitat dels serveis públics o en la gestió municipal i, per tant, instar Paqui Bartual, candidata del PP, a sumar-se al cordó sanitari contra l’extrema dreta que totes les forces democràtiques europees estan establint».

En les passades eleccions municipals el PSPV-PSOE i el PP obtingueren el mateix nombre de regidors, nou. Vox n’obtingué dos i Compromís un. Els resultats d’enguany possibiliten un govern de PP i Vox, tot i que dissimulen, indiquen des de Compromís, una majoria d’esquerres si sumem els vots de les diferents formacions que concorrien a les eleccions. Cal tindre en compte que Podem i Esquerra Unida, que es van presentar per separat, sumen 800 vots i conjuntament haurien superat la barrera electoral del 5%.

«Moltes veïnes i veïns, de totes les ideologies, ens estan expressant la seua preocupació per la possibilitat de l’accés de l’extrema dreta a responsabilitats de govern ací a Xirivella», explica Barberà. «Per això, per a nosaltres la prioritat està clara: els partits democràtics no poden pactar res amb les formacions que qüestionen els valors democràtics, han de governar per a la majoria i han de recordar que a Xirivella eixa majoria continua sent progressista. En conseqüència demanem a la senyora Bartual que actue amb responsabilitat i descarte qualsevol acord amb un partit que qüestiona els valors democràtics més elementals», afegeix. «És necessari que tant els partits democràtics com el teixit associatiu de Xirivella enviem a la ciutadania un missatge d’unitat i de confiança en els valors democràtics que no deixe espai als extremistes intolerants, als que neguen la violència masclista, als homòfobs, als neofranquistes», conclou Barberà.

Comparteix

Icona de pantalla completa