Va tronar dissabte. També ho va fer ahir diumenge. I comencem la setmana atents a les tronades que també hui es formaran i descarregaran sobre el País Valencià.

Un dia més hem de parar atenció als avisos meteorològics per comprovar on hi ha més probabilitat que les tronades siguen més intenses, efectives i fins i tot perilloses, perquè poden vindre acompanyades de pedra.

El dia ha començat amb domini del sol, però no tardarem a veure créixer ennuvolades en punts de muntanya i a sentir els primers trons. Pense que seran més probables a les serres dels Serrans, Utiel-Requena, la Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià.

De vesprada les troandes podran ser un poc més generals, tot i que quedaran restringides a les comarques més interiors i a les zones muntanyenques. Només de forma esporàdica podran tocar la costa de la Safor i la Marina Alta.

Demà dimarts serà el primer dia des del passat 18 de maig que no cal patir per les tronades ni eixir de casa amb paraigües perquè, encara que de vesprada els núvols tindran evolució, serà difícil que acaben donant pluja. Hauran sigut 20 dies seguits de pluja.

Però l’estabilitat durarà poc, ja que dimecres entrarà una franja de núvols des de Múrcia i Albacete deixant pluja a bona part del País Valencià.

Dijous el dia tornarà a ser tranquil meteorològicament parlant, però tot indica que divendres tornen els llamps i els trons.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa