Diari La Veu del País Valencià
Alboraia celebra el 675 aniversari del Miracle dels Peixets

El municipi d’Alboraia (Horta Nord) ha celebrat el 675 aniversari del «Miracle dels Peixets» amb una jornada plena de tradició, música, gastronomia i oci familiar. La festa ha ampliat la seua programació respecte a altres anys gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, l’Església Parroquial Assumpció de La Nostra Senyora i els clavaris de Peixets.

De fet, la celebració ha comptat amb la novetat del començament el projecte de reposició de la font dels Peixets, una infraestructura històrica que antigament se situava al costat de l’Ermita dels Peixets i que pròximament tornarà a estar habilitada, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

Aquesta obra se suma a altres incorporacions en el patrimoni urbanístic i cultural del municipi, com ara l’escultura de la Ruta del Grial que es va inaugurar a l’abril i que representa l’escena de la llegenda.

Veïns i veïnes han pogut gaudir d’una jornada amb activitats infantils a càrrec d’ACEPA, l’Associació de Comerciants i Empresaris del municipi. Després de la tradicional missa en l’Ermita dels Peixets, s’han celebrat unes paelles amb música en directe.

La celebració es va traslladar a la vesprada al nucli tradicional, moment en el qual alcalde d’Alboraia en funcions, Miguel Chavarría; la regidora de Cultura Festiva, Susana Cazorla; i membres de la corporació municipal tant d’Alboraia com de la localitat veïna d’Almàssera, presents per invitació de Chavarría, han rebut a l’arquebisbe de València, Enrique Benavent.

Després d’una processó en la qual han participat autoritats polítiques i eclesiàstiques, associacions, comissions falleres, representants de la Setmana Santa, veïns i veïnes, la festa ha culminat amb una missa en la Plaça de la Constitució a càrrec del màxim càrrec de l’Església.

El Miracle dels Peixets forma part dels atractius d’«Alboraia Turisme», la marca de la regidoria de Turisme que arreplega els grans tresors del municipi.

L’alcalde, Miguel Chavarría, ha valorat la celebració: «El nostre treball comú col·laborant amb diferents entitats i associacions ens ha permès apujar el nivell d’una festa que ens situa en el mapa d’una manera única, per la qual cosa agraisc a totes les persones que han participat el seu esforç per traure sempre el millor costat d’Alboraia».

Comparteix

Icona de pantalla completa