Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida fa una crida a les forces progressistes d’Alacant a actuar contra el «futur bipartit de PP i Vox»

Esquerra Unida, formació que ha concorregut a les últimes eleccions municipals d’Alacant conjuntament amb Podem, Aliança Verda i Esquerra Republicana, ha celebrat un consell polític per a valorar els resultats electorals del diumenge. Malgrat que aquesta candidatura a Alacant ha sigut l’única que ha obtingut representació de totes les que s’han presentat amb aquests partits en les diferents grans ciutats valencianes, des d’Esquerra Unida admeten que el resultat «és dolent», en tant que «mai no pot ser una notícia positiva que Alacant continue governada per una dreta que ha tornat a tacar de corrupció l’Ajuntament».

També lamenten el creixement de representació per part de l’extrema dreta de Vox, i apunten que «Barcala té el que ha sembrat a base de cessions als ultres», en referència als pactes del PP amb el partit ultradretà, materialitzats en mesures com ara l’ordenança de convivència cívica, que permet multar persones sense sostre i dones prostituïdes.

Per tot això, des d’Esquerra Unida Alacant asseguren que «no cedirem a xantatges de cap mena», i que la seua resposta «és “no” a que els nostres vots puguen servir per a blanquejar a Barcala en la seua investidura». Segons argumenten des del partit, «no només no hi ha garanties que més endavant incorporen membres de Vox al govern local, sinó que Barcala ja ha aplicat polítiques d’extrema dreta, i el seu equip està sota sospita després d’obrir-se la investigació judicial per presumpta prevaricació».

Esquerra Unida Alacant s’erigeix com la formació que servirà «a la ciutadania per a portar a les institucions propostes i polítiques que protegisquen les persones, per a tindre cura dels nostres barris més desafavorits i crear escuts socials davant les crisis i els assenyalaments d’odi contra els més febles». També asseguren que la formació, que tindrà com a representant consistorial el regidor Manolo Copé, estarà present «a nivell institucional, judicial i de mobilització al carrer».

Alhora, Esquerra Unida ha fet una crida a les «forces progressistes» per a actuar, «de manera coordinada i eficaç», perquè d’ací a quatre anys l’Ajuntament d’Alacant «canvie de signe polític». La formació també ha agraït el suport dels 7.388 alacantins que van votar la candidatura d’Unides per Alacant i han assenyalat la candidatura de Yolanda Díaz de cara al 23 de juliol com «la millor oportunitat».

A nivell valencià, el partit admet que l’esquerra «està en un moment de confusió» després que hagen «avançat en polítiques en benefici per a la majoria, tot i que després no ens voten com esperem». Apunten que, en aquest cas, «culpar el votant seria un error infantil», i reconeixen que «les dretes han construït amb èxit una narrativa contra el govern de coalició que impregnat pràcticament a tot arreu». Assenyalen, també, que «la política d’esquerres necessita més que la gestió pública: necessita un projecte polític adaptat a aquesta època que siga capaç de despertar un sentiment més mobilitzador i no la simple i suposada conciliació d’interessos públics», per la qual cosa «cal oferir una proposta seriosa i solvent de projecte de país, una proposta que Esquerra Unida té i ha defensat tots aquests anys».

El proper dijous 8 de juny, la seu electoral d’Esquerra Unida Alacant acollirà una assemblea extraordinària perquè la militància expresse la seua opinió pel que fa a la campanya de les eleccions municipals i per a preparar les eleccions espanyoles.

Comparteix

Icona de pantalla completa