Diari La Veu del País Valencià
Ribó liderarà l’oposició a Català i aposta per concórrer a les eleccions del 23J amb Sumar

En contra del que s’esperava, l’alcalde en funcions de València, Joan Ribó, «no té previst» deixar l’acta de regidor, malgrat haver perdut la vara de comandament i ha anunciat que liderarà una «oposició fèrria» a María José Catalá, del PP, encara que li allargarà la mà en qüestions relacionades amb drets de les dones o de les persones LGTBI.

Així s’ha pronunciat el candidat de Compromís després de l’executiva de la formació a la ciutat, en la qual ha defensat que donarà suport al nou govern municipal en qüestions com la Capitalitat Verda Europea del 2024 o els Gai Games del 2026.

L’encara batle també ha mostrat la seua preferència perquè Compromís participe en les eleccions del 23 de juliol amb Sumar, tot i que ha aclarit que serà aquest punt es decidirà en l’Executiva Nacional que tindrà lloc aquest dimarts a la vesprada. Així, Ribó es mantindrà al capdavant de Compromís al Cap i casal per a demanar el vot per Yolanda Díaz.

Al costat de Ribó ha comparegut la número dos de la llista al consistori, Papi Robles, que ha agraït l’«afluència massiva» d’afiliacions a Compromís després de les eleccions. Fonts de la formació han indicat que des del diumenge hi ha hagut 600 sol·licituds per a sumar-se a la formació a la ciutat.

En les eleccions municipals d’aquest 28-M a València, Compromís ha perdut més de 7.000 vots respecte de les del 2019 i, per tant, s’ha quedat per sota dels 100.000 vots. A més, hi ha hagut 32.135 persones que han apostat per Ribó com a alcalde, però no ho han fet per Joan Baldoví com a candidat a la presidència de la Generalitat. En el conjunt del País Valencià, la coalició ha disminuït en 94.544 paperetes respecte dels comicis del 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa