Diari La Veu del País Valencià
Jornada muixeranguera històrica a la ciutat d’Alacant

El passat diumenge 27 d’octubre, a les 11.30 h, a l’Esplanada d’Alacant, es van ajuntar tres colles desitjoses de mostrar al públic el millor d’elles. Després de la cercavila, La Jove Muixeranga de València, la Nova Muixeranga d’Algemesí i l’amfitriona, la Muixeranga d’Alacant, van demostrar que la feina feta durant tot l’any d’assajos fa possible que la xicalla arribe a tocar el cel.

En aquesta cinquena Trobada de Muixerangues d’Alacant les colles participants van actuar en tres rondes individuals, una figura conjunta amb integrants de les tres muixerangues i finalment, una ronda conjunta de comiat. En aquestes rondes individuals es va aconseguir muntar set figures de cinc altures, per tant, el repte es va complir: en aquesta cinquena trobada la qualitat de les figures va ser excel·lent i es va aconseguir una connexió directa amb el públic assistent que aplaudia amb força cada representació plàstica de les colles.

Més de 300 persones participants i centenars de persones al públic van ser testimoni d’una jornada Muixeranguera històrica a la ciutat d’Alacant.

Volem agrair a l’Institut Valencià de Cultura la seua cooperació perquè sense el seu recolzament no haguera pogut portar-se a terme aquest encontre.

Muixeranga d’Alacant

Comparteix

Icona de pantalla completa