Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana es reuneix amb el Conseller d’Economia Sostenible per a explicar la «situació real» de la Ford

Aquest matí, una delegació de la Intersindical Valenciana s’ha reunit amb Rafa Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball. A la reunió, Daniel Portillo, portaveu del sindicat a la Ford i delegat del comitè d’empresa; Manuel Ferrando, delegat del sindicat al comitè d’empresa; i Beatriu Cardona, portaveu d’Intersindical Valenciana; han detallat al conseller la «situació real» de l’ERO a la factoria Ford a Almussafes (Ribera Baixa).

Des del primer moment, el Sindicat de Treballadors del Metall-Intersindical Valenciana va exigir tres condicions per l’ERO: «que es respectara l’antiguitat, que no hi haguera ni una eixida traumàtica i que fora totalment voluntari». Segons aquest sindicat, l’empresa i UGT-Ford «no van acceptar posar en negre sobre blanc les nostres exigències i no s’han cansat de repetir que l’ERO és voluntari».

En canvi, des d’Intersindical asseguren que «la realitat és ben diferent, ja que la direcció està aprofitant l’avinentesa per intentar acovardir la plantilla i l’únic sindicat combatiu que ha quedat en el comitè d’empresa».

Durant les ultimes setmanes, Intersindical assegura que observa «com s’estan obrint expedients disciplinaris que recullen suposades faltes greus o molts greus, sense cap base ni veracitat, amb l’únic objectiu de posar la persona expedientada en la tessitura de triar entre enfrontar-se a un procés sancionador –amb la incertesa i la judicialització que això comporta– o acollir-se a l’ERO “voluntàriament” ».

Com a exemple d’aquesta acusació posen «l’expedient a quatre de les nostres nou delegades i dos expedients més a dos afiliades que ocuparien plaça de delegades en breu, una demostració que la llibertat sindical es queda a les portes de la factoria».

STM-Intersindical Valenciana ha presentat denúncia davant la Inspecció de Treball i ha encetat una ronda de reunions amb el govern valencià i partits polítics, tot i que asseguren que resten a l’espera d’una resposta del president Ximo Puig, a qui haurien sol·licitat una reunió urgent fa dues setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa