Diari La Veu del País Valencià
Arriba la primera sessió de música feta amb intel·ligència artificial a València

El Dj i gestor cultural Antonio J. Albertos, a través del seu àlies H4L 9000, obrirà la pròxima trobada de la comunitat Databeers València amb la primera sessió a l’Estat espanyol composta íntegrament per cançons generades fent servir la intel·ligència artificial (IA). L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dijous 18 de maig a les 19 h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i precedirà quatre xerrades curtes sobre les aplicacions socials de la IA. L’entrada és gratuïta i cal inscriure’s a l’acte en aquesta pàgina.

La primera part de la sessió estarà composta per versions de cançons conegudes de l’imaginari del pop, rock i hip-hop, en què veus d’artistes reconeguts s’integren en cançons d’altres grups o artistes. Hi haurà una selecció de temes en els quals Luis Miguel interpreta el tema de Camilo Sesto Vivir así es morir de amor, Freddy Mercury canta el Billie Jean de Michael Jackson, o Kurt Cobain el Song 2 de Blur.

La segona part de la sessió estarà formada per artistes de l’àmbit de la música electrònica que des de fa un temps han incorporat programes amb IA al seu procés creatiu. Així, es podran escoltar peces d’Atom TM, un dels nombrosos àlies d’Uwe Schmidt, que l’any passat va publicar el seu treball Neuer Mensch (Nou Humà), basat en la utilització de la IA en tots els seus temes. També, de Holly Herndon, la primera compositora a utilitzar xarxes neuronals cantants, que en el seu treball Proto fa servir la IA com un personatge performatiu. El seu avatar virtual Holly+ té un perfil en Twitter i un web on la comunitat d’artistes pot usar la veu de Holly per a crear temes nous en qualsevol idioma. A més a més d’aquests dos tòtems de l’electrònica, hi haurà artistes emergents com ara Saxo, LukHas i Yona, una cantant, compositora i intèrpret virtual que existeix gràcies a la col·laboració entre humans i màquines.

La trobada, organitzada per la Universitat de València i l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial, mostrarà els usos de la IA per al bé comú en camps com la salut, la gastronomia, l’educació i la robòtica industrial. Per tal de fer-ho, comptarà amb un equip d’investigadors i investigadores universitàries d’Alacant, València, Castelló de la Plana i Barcelona, acompanyats d’Antonio J. Albertos, que des de 2015 dirigeix el festival «VOlumens», un esdeveniment que defensa una visió multidisciplinària i transversal entre l’Art digital, la Ciència i la Tecnologia, i que connecta exhibició, divulgació i educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa