Diari La Veu del País Valencià
El tripartit de Castelló de la Plana defensa la seua «experiència i honestedat»

Els candidats del tripatit a l’Alcaldia de Castelló de la Plana, Amparo Marco (PSPV), Ignasi Garcia (Compromís) i Marisol Barceló (Podem-EU) han exhibit «experiència i honestedat» en el debat entre els aspirants a governar a la ciutat, mentre que l’oposició ha apuntat la necessitat d’un canvi davant una ciutat «apagada, trista i en paràlisi».

Així, el debat de candidats, organitzat per Ràdio Castelló Cadena Ser, ha començat amb una anàlisi del moment actual de la ciutat, en el qual l’alcaldessa i aspirant a revalidar el càrrec pel PSPV, Amparo Marco, ha explicat que Castelló de la Plana «ha passat del blanc i negre al color, del desprestigi a tindre reputació».

El candidat de Compromís, Ignasi Garcia, ha assenyalat que, des que governa el tripartit, hi ha una ciutat «més oberta i democràtica, i amb avanços inimaginables si Compromís no haguera governat». «Hi ha més gent treballant i més afiliats a la Seguretat Social, i nosaltres apostem per millorar la formació», ha afegit.

L’aspirant de Podem-EU a aconseguir l’Alcaldia de Castelló de la Plana, Marisol Barceló, ha subratllat que «en un context complex amb la pandèmia o la guerra d’Ucraïna, hi ha pau social», i que el retorn de la dreta «seria una reculada enorme, perquè ho farà de la mà d’una ultradreta, contrària als valors democràtics».

Per la seua part, la candidata del PP, Begoña Carrasco, ha donat una visió de la ciutat totalment diferent, destacant que Castelló de la Plana té «un moment de paràlisi, està trista i apagada, amb els pitjors serveis públics, amb falta de neteja, llum i seguretat i amb una mobilitat que és un desastre». A més, ha replicat que reculada és «que les famílies no arriben a final de mes, que hagen pujat les hipoteques i que els autònoms cada dia siguen uns herois».

Carrasco ha recriminat a Marco que l’hagen secundat Patxi López i Idoia Mendia, «que va negociar pressupostos amb Bildu, que porta a en les seues llistes a assassins», a la qual cosa l’alcaldessa ha respost que a la candidata del PP «li fa ràbia que vinguen persones rellevants», i ha recordat que van ser Patxi López Zapatero «els que van acabar amb ETA», afegint que ella no va «abraçant a persones condemnades per corrupció».

El candidat de Ciutadans, Eduardo del Pozo, ha indicat que en 2015 els castellonencs «van penalitzar la corrupció», i que aquests anys hi ha hagut oportunitat per a invertir a Castelló de la Plana, «però durant huit anys han estat hibernant, centrats en baralles internes i amb mesures impositives que han creat crispació», i ha preguntat a Carrasco «com ha pogut incloure en les seues llistes a un imputat per corrupció en la trama Púnica», en referència a l’exalcalde Alfonso Bataller, o que Carlos Fabra «estiguera present en un acte del PP».

«Els castellonencs han d’evitar que torne la corrupció a la ciutat», ha dit del Pozo, a qui Carrasco ha respost estar «molt orgullosa» del seu equip, mentre que el candidat de Ciutadans ha replicat que «és increïble que no tinga pudor pel fet que un imputat vaja a les seues llistes». «A vostè li és igual, igual que li haguera tingut igual que aparegueren Camps i Zaplana en algun acte del PP», ha agregat.

Per la seua part, el candidat de Vox, Antonio Ortolá, ha lamentat que «igual que Sánchez pacta amb Bildu i els independentistes, Marco governa amb Compromís i amb els comunistes». «Vostès no estan per les persones, sinó per un ecologisme progre, ens inflen de multes, ens tenen a les fosques en els barris, tots saben que falta neteja, deixen morir les tradicions i costums i fuig la inversió de Castelló de la Plana, per la qual cosa Vox és l’alternativa per a millorar la ciutat», ha dit.

El segon bloc del debat ha estat dedicat a les propostes de futur. El candidat de VOX ha apuntat la necessitat de reduir la «despesa política innecessària», de derogar l’impost de plusvàlua, de preservar la propietat privada, de fomentar els serveis socials, de millorar l’accessibilitat de tota la ciutat o de portar el món de la festa a la perifèria. Ha destacat que VOX baixarà «radicalment» els impostos, lluitarà contra la inseguretat, suprimirà les «imposicions lingüístiques» o que recuperarà el nom de Castelló de la Plana, i ha demanat el vot per a la seua formació.

La candidata de Podem-EU, Marisol Barceló, ha apostat per canviar el model energètic i aconseguir un nou model econòmic arrelat en el territori. «Som necessàries i imprescindibles per a fer polítiques valentes i repetir un govern progressista», ha dit. Així mateix, ha subratllat que Podem-EU ampliarà la protecció de les famílies treballadors i farà un pla de barris que atenga el conjunt de la ciutat en habitatge. Barceló ha sol·licitat la confiança de les famílies treballadores «perquè representem els interessos de la majoria social».

Ignasi Garcia (Compromís) ha proposat una ciutat amb més serveis públics, un nou hospital general i més personal en atenció primària, incloure la salut bucodental en la cartera de serveis sanitaris, un nou impuls a la mobilitat i potenciar el comerç. «Hem de decidir si tornem a l’època de corrupció i retallades de la dreta o continuar progressant, encara ens queda molt per fer. Vota pel que importa, vota a Compromís», ha dit.

El candidat de Ciutadans, Eduardo del Pozo, ha indicat que Castelló de la Plana necessita «aire fresc» i que la seua formació es presenta amb propostes «ambicioses» i un projecte a llarg termini. Ha apostat per

fomentar la cultura i l’esport, fer costat al món de la festa, millorar la neteja, cuidar les platges i muntanyes, fomentar l’activitat econòmica, ajudes a l’habitatge i reduir impostos. «Castelló es juga el seu futur, i s’han de plantejar si un partit de centre és necessari per a solucionar els problemes», ha destacat el candidat, qui ha demanat el vot per al seu partit.

La candidata del PP, Begoña Carrasco, ha ressaltat que el seu objectiu serà l’ocupació i baixar els impostos, i ha indicat que serà l’alcaldessa que «reclame el que als castellonencs ens correspon, com ara una millor sanitat, més ocupació i la promoció econòmica». «Els castellonencs han de triar entre més del mateix i el sanchismo, o el que necessita la ciutat; els que governen només per als que els voten o la llibertat; entre un govern que no ha trepitjat el carrer i no ha solucionat els problemes o un equip preparat, amb il·lusió i que ve a canviar les coses», ha afirmat Carrasco, qui ha demanat el vot per al PP.

Finalment, la socialista Amparo Marco ha assenyalat que continuarà millorant les polítiques de benestar i foment de l’ocupació. «No estic sorda, escolte els ciutadans i reivindique el que haja de fer i davant el govern que haja de fer-ho», ha dit. «Continuarem treballant per la ciutat i en la línia en què els ciutadans ens demanden, per l’ocupació, que és la major preocupació; i perquè vinguen inversions; per bonificacions i baixades de la pressió fiscal; per un pla de revitalització del comerç local i per potenciar l’esport, especialment el femení; i apostarem per les festes i la gastronomia», ha afegit.

«Ens presentem amb més experiència i il·lusió, el nostre treball és la nostra carta de presentació i el nostre aval és l’honestedat. No mentirem ni prometrem el que no podem fer», ha subratllat Marco, qui ha demanat el vot per al PSPV. «El 28M ens juguem avançar o retrocedir al temps de maquetes, corrupció i càrrecs a dit».

Comparteix

Icona de pantalla completa