Diari La Veu del País Valencià
El meu fill no vol pujar a les atraccions: com actuar

És possible que el teu fill tinga por a les atraccions de fira, la qual cosa és molt comuna en molts xiquets. La por a les atraccions pot ser causada per diverses raons, com la por a l’altura, a la velocitat, a la sensació de pèrdua de control, o fins i tot simplement per la falta de familiaritat amb l’entorn i les atraccions.

És important que respectes els sentiments del teu fill i no l’obligues a pujar a les atraccions si no vol fer-ho. En comptes d’això, pots parlar amb ell sobre els seus temors i tractar d’entendre per què se sent així. Potser pots acompanyar-lo en algunes atraccions més suaus i tranquil·les perquè se senta més segur i còmode.

També és rellevant que el teu fill veja que els parcs d’atraccions són llocs segurs i divertits. Pots mostrar-li vídeos o fotos d’altres persones gaudint de les atraccions i parlar amb ell sobre les mesures de seguretat que es prenen als parcs d’atraccions.

Si la por del teu fill persisteix i està afectant la seua qualitat de vida, és possible que desitges buscar ajuda professional per a ajudar-lo a superar la seua fòbia. Un psicòleg infantil o un terapeuta poden proporcionar estratègies efectives per a manejar la por i superar-la amb el temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa