Diari La Veu del País Valencià
Naix la Xarxa d’Universitats Públiques Valencianes per la Igualtat i la Diversitat

La Xarxa d’Universitats Públiques Valencianes per la Igualtat i la Diversitat s’ha constituït aquest dimecres com una iniciativa de les cinc universitats públiques valencianes per a formalitzar el treball conjunt en igualtat i diversitat, així com per a continuar amb l’objectiu d’impulsar i garantir que siguen espais respectuosos amb la diversitat sexual i de gènere i amb la diversitat per procedència, cultura, creença i aspectes similars.

En l’acte, celebrat al Centre Cultural La Nau, han participat la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; el vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Raúl Reina; la vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València, Salomé Cuesta; la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, Eva Alcón; i la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro.

Durant el seu discurs de clausura, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat el treball de les universitats públiques valencianes en la lluita contra la desigualtat i la seua aportació a les polítiques públiques que «estan transformant i millorant la vida de les persones».

Mas ha destacat la Xarxa com una eina necessària per a posar en comú el treball, els avenços i les experiències que han acumulat les universitats, amb l’objectiu de «seguir anant més lluny compartint una mateixa força». Aquesta iniciativa, ha ressaltat, és un exemple més que evidencia la importància que li dona la societat valenciana a la igualtat i a la inclusió, i visibilitza que tenen un pes fonamental en les institucions.

La vicepresidenta ha garantit que la Xarxa podrà sumar forces amb el seu departament i amb la Conselleria d’Universitats perquè «aquest coneixement es puga traduir, d’alguna manera, en polítiques públiques que transformen la societat». També ha destacat que aquest nou canal permet posar en comú la intel·ligència col·lectiva de tots els actors i «veure com la Generalitat s’hi implica i hi participa».

Comparteix

Icona de pantalla completa