Diari La Veu del País Valencià
El candidat de Vox, catedràtic de Dret, acusa falsament Compromís d’incomplir la llei

El candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores Juberías, qui també és catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de València, ha protagonitzat una nova patinada pel Twitter.

En concret, el candidat del partit d’extrema dreta ha acusat, en primer terme, la coalició Compromís de publicar una notícia falsa. Es refereix a l’anunci dels valencianistes de la llista electoral d’Almoines (Safor), que estarà integrada només per dones.

Davant aquest comentari un usuari de Twitter, Ricard Chulià, també militant de Compromís, li ha respost preguntant-li per què titllava la notícia de falsa, a la qual cosa Juberías ha respost que l’anunci «és contrari a la Llei Article 44 bis de la Llei Orgànica de Règim Electoral General, introduït en virtut de la LO 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes». El candidat ultradretà, a més a més, ha insultat l’altre participant en la conversa dient-li «moniato» i li ha proposat dir-li «als vostres assessors jurídics», en referència als de Compromís, «que es passen per les meues classes per a aprendre alguna cosa».

Tot seguit, Chulià ha respost citant l’excepció de la llei esmentada pel candidat de Vox, en què es diu que aquesta premissa no s’aplica en localitats que tenen menys de 3.000 habitants. Almoines en té vora 2.400.

El candidat de Vox no ha tornat a respondre.

Comparteix

Icona de pantalla completa