Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant multiplica les subvencions per a les Fogueres de Sant Joan en any electoral

L’Ajuntament d’Alacant, governat per PP i Ciutadans, ha augmentat enguany les subvencions adreçades a les associacions festeres. L’objectiu, teòricament, és millorar els monuments foguerers. En concret, la partida fregarà els 800.000 euros, davant els 625.000 que s’hi van destinar l’any passat.

Aquest augment obeeix a una crida del col·lectiu foguerer, que els últims anys ha vist perillar la festa fins al punt que alguns temen per la seua viabilitat en el futur. L’escassa participació dels veïns i la inhibició dels patrocinadors tradicionals va motivar l’Ajuntament a estudiar l’aplicació d’un impost extraordinari als locals d’hostaleria que es beneficien durant aquests dies de festa.

Davant aquesta situació, els festers han argumentat, també, que la situació econòmica actual no contribueix a la viabilitat pressupostària de la festa. L’Ajuntament ha actuat en aquest sentit i ha augmentat les subvencions adreçades a les Fogueres de Sant Joan en un 20%. No és una mesura menor, atès que s’ha aplicat en un any electoral.

No és l’única ingerència protagonitzada per l’Ajuntament alacantí en matèria festera, atès que també es farà càrrec del contracte per a desenvolupar les mascletades durant els dies de festa. Cada espectacle pirotècnic costarà a l’Ajuntament 8.500 euros –suposarà una inversió total de 59.500 euros, atès que n’hi haurà set dies de festa.

La mesura suposa un augment del 40% respecte a l’any anterior, quan cada espectacle costava 6.000 euros. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alacant pagarà per cada mascletada el mateix que paga el consistori de la ciutat de València durant les Falles.

Els pirotècnics reclamaven aquesta mesura degut a l’augment de preus per la inflació, i l’Ajuntament ha fet cas del sector per a garantir la viabilitat de la festa.

Comparteix

Icona de pantalla completa