Diari La Veu del País Valencià
Les nebodes de Rita Barberà diuen que van comprar els seus pisos amb diners de la loteria del seu pare

Les tres filles de l’advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa de València Rita Barberá, han defensat davant la jutgessa del cas Assut que van comprar els seus pisos amb els diners que els va donar el seu pare d’una loteria de la comissió de la falla.

Les filles de Corbín han comparegut aquest dimecres a petició pròpia davant el Jutjat d’Instrucció número 13 de València, que investiga el conegut com a cas Assut, procediment en el qual estan investigades.

La branca principal del cas Assut, en què està acusat Corbín, investiga presumptes mossegades amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d’obra pública de l’Ajuntament de València haurien fet.

Les filles de Corbín han explicat davant la jutgessa que el seu pare els va fer una donació per a ajudar-los a comprar-se un pis després d’haver-li tocat la loteria en la falla, un total de 360.000 euros. Les investigades han indicat que inicialment Corbín va invertir tots aquests diners en accions de Bankia, els va perdre i, quan els va recuperar, els els va entregar. D’aquesta manera, han negat que aquests ingressos provingueren de comissions.

A més, han indicat que posseïen el 16% de les accions de Corbín Advocats perquè el 2009, després de detectar al seu pare un càncer de pulmó amb metàstasi al cervell, aquest va voler deixar-ho «tot arreglat» i els va entregar aquestes accions. I han assenyalat que no han cobrat «mai» dividends de la mercantil ni res.

Dues de les tres filles han reconegut haver fet treballs en l’empresa, però de manera esporàdica: una d’elles va engegar el sistema informàtic i, l’altra, va desenvolupar tasques relacionades amb la responsabilitat civil.

En resum, les tres filles han afirmat que no tenien relació amb Corbín Advocats ni amb els seus clients, alguns d’ells investigats en el procediment, i han subratllat que els diners del qual disposaven no venia dels presumptes delictes investigats.

Comparteix

Icona de pantalla completa