Diari La Veu del País Valencià
Gran part dels recursos contra el foc de l’Alt Millars lluiten per evitar que arribe a la Serra d’Espadà

La consellera de Justícia, Interior i Administració pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dilluns a la vesprada que gran part dels recursos destinats a l’extinció del foc declarat el dijous a Vilanova de Viver (l’Alt Palància) estan destinats a evitar que l’incendi arribe a la Serra d’Espadà, després que al migdia haja «saltat» la CV-195.

Segons ha detallat en declaracions als mitjans al Lloc de Comandament Avançat (PMA), entre les 14 h i les 15 h s’han viscut «moments molt crítics» per la proximitat de les flames a Montant, si bé ha subratllat que ja tenien els mitjans terrestres preparats en la línia de contenció per a fer front a la situació i s’ha evitat que el foc afectara els habitatges.

La consellera ha explicat que, amb caràcter preventiu, s’ha evacuat, en menys d’una hora, Figueres, Pavies i Torralba -unes 80 persones, de les quals la major part se n’han anat amb familiars- i s’ha acordat el confinament de Caudiel «per la intensitat del fum que pot provocar algun problema per a la salut». No es contempla cap desallotjament més a aquesta hora si bé s’adoptaran les mesures que siguen necessàries si hi ha algun canvi.

«Gran part dels recursos estan en aquesta zona, a la via CV-195 en direcció a Montant per a evitar que el foc avance a la Serra d’Espadà», ha dit, perquè aquest és «el gran objectiu». A l’extinció s’han sumat dos mitjans aeris que ha enviat la Generalitat de Catalunya.

Bravo ha instat a ser «prudents» perquè el foc «continua molt actiu, amb molta intensitat», amb la meteorologia com a «principal enemic» i una meteorologia que «no ha ajudat res» i el vent activant i reactivant «xicotets focus» que han aconseguit reduir.

La consellera ha detallat que a les 20 hores hi haurà un nou vol de reconeixement i reunió del PMA per a abordar l’estratègia nocturna, si bé ha subratllat que durant la nit hi ha més humitat, menys vent i menys temperatura, que ajuden als treballs d’extinció.

Comparteix

Icona de pantalla completa