Diari La Veu del País Valencià
El perímetre del foc de l’Alt Millars continua «molt estable»

El perímetre de l’incendi declarat dijous passat a Vilanova de Viver (l’Alt Millars) continua «molt estable» després d’una nit en la qual els efectius que han treballat en les tasques d’extinció han fet tasques de repàs del terreny «molt selectives» a les zones «més crítiques».

Al voltant de les 7 hores, no hi havia canvis significatius en l’evolució de l’incendi en el qual els mitjans desplegats han estat treballant en el punt «crític» de la zona nord (els Cantos) mentre que els aeris faran actuacions a la carretera CV-195, que uneix Montanejos i Montant, on continua havent-hi punts calents, segons ha informat el 112 GVA.

Quant a recursos, han estat treballant durant la nit més de 500 efectius i 50 camions repartits entre diferents agències i organismes de les administracions i amb el matí es preveu l’entrada de 16 mitjans aeris.

Segons el secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, la nit ha sigut «molt tranquil·la», concentrada als «punts calents» al voltant del perímetre i preparant el treball dels aeris, amb una meteorologia aliada.

No obstant això, per a aquest diumenge s’espera una meteorologia «molt adversa», amb entre 25 i 28 graus de temperatures, la qual cosa no és «bona notícia perquè en qualsevol moment es pot produir una reproducció». Per tant, l’evolució de l’incendi estarà «molt condicionat» a aquesta situació del temps.

Les hectàrees cremades fins al moment continuen sent unes 3.800 amb un perímetre afectat d’aproximadament 40 quilòmetres. Per a aquesta jornada el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals és extrem en tot el País Valencià, una situació en la qual està prohibit encendre qualsevol foc, fins i tot encara que estiguera autoritzat en el Pla Local de Cremes.

La delegació territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que aquest diumenge les condicions meteorològiques en la zona de l’incendi siguen molt adverses perquè es calcula que el vent girarà a nord-oest de matí, intensificant-se amb ratxes d’entre 50 i 60 quilòmetres per hora.

Aquest vent de nord-oest és notablement més sec que la brisa del sud que ha estat bufant dissabte mentre que la previsió d’humitat cap a les 15 hores es preveu per davall del 30%, segons informa l’agència.

Comparteix

Icona de pantalla completa