La Vila Joiosa comptarà amb una candidatura de l’esquerra alternativa que no incorporarà Compromís

Municipalistes i Podem lideren aquest projecte que aspira a entrar al consistori

La localitat de la Vila Joiosa (Marina Baixa) comptarà amb una candidatura anomenada Municipalistes-Podem, i que estarà integrada per l’Assemblea Municipalista i per Podem sense incloure formacions com Compromís, habitual en aquesta mena de pactes municipals.

L’Assemblea Municipalista és un grup integrat per persones pròximes a l’esquerra anticapitalista i també per alguns militants de la CUP. Derek Thornel, referent d’aquest grup local, encapçalarà la candidatura conjuntament amb Rosana Miralles, de Podem.

La candidatura es presenta amb l’argument de proposar «una alternativa que recupere les institucions per al poble, apostant per l’habitatge, la protecció del territori, el feminisme i la municipalització dels serveis».

Denuncien, alhora, les polítiques de l’Ajuntament, governat per PSPV, Compromís i per una candidatura local, «consistents en la massificació turística, la destrucció del territori, la privatització i la precarietat». També acusen l’actual equip de govern local de governar al servei dels «interessos dels constructors, posant en perill la cohesió social del municipi i la seua sostenibilitat a base d’un model de rajola i formigó que va iniciar el PP».

El projecte, expliquen manté obertes converses «amb altres forces d’esquerres» perquè se sumen a la coalició i conformar una candidatura «aglutinadora de l’esquerra transformadora».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.