Diari La Veu del País Valencià
El foc de l’Alt Millars afecta ja 3.000 hectàrees en un perímetre de 30 quilòmetres

El foc declarat aquest dijous a Vilanova de Viver (l’Alt Millars) afecta ja 3.000 hectàrees de superfície en un perímetre de 30 quilòmetres, continua actiu i amb temor a una vesprada en la qual les previsions meteorològiques no semblen favorables, amb possibilitat de ratxes de vent més fortes i per les altes temperatures a la comarca, més pròpies de l’estiu.

Així ho ha assenyalat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una atenció als mitjans al Lloc de Comandament Avançat, situat a Barraques. Bravo ha expressat el temor al fet que l’incendi avance cap a Montanejos i es puga posar en risc el parc natural de la Serra d’Espadà.

En aquests moments, hi treballen 18 mitjans aeris -el màxim possible atesa la gran quantitat de fum en la zona-, 420 terrestres i hi ha desallotjades 1.800 persones de huit municipis i pedanies, sense que estiguen previstos nous desallotjaments.

Sobre si l’origen del foc podria deure’s a alguna mala praxi agrícola, la consellera ha apuntat que no està confirmada i que els agents de la Guàrdia Civil han incoat el corresponent atestat i han de valorar totes les dades. «Hi ha alguna sospita, però cap conclusió» de les causes, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa