Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia de Veo acull el Fòrum per la Igualtat de la Mancomunitat Espadà-Millars

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat Espadà-Millars organitza aquest dissabte, 25 de març, juntament amb l’Ajuntament d’Alcúdia de Veo (la Plana Baixa) el Fòrum per la Igualtat. Aquest serà l’acte central dels celebrats en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

La Unitat d’Igualtat ha obert un eix d’interlocució social entre la població i diferents agents socials. L’actual és el tercer fòrum i, en aquest cas, es conforma com a continuïtat del que es va celebrar a Tales el 22 de novembre del 2022 contra les violències. Aquest últim, centrat a reflexionar sobre el benestar i la prevenció de violències contra les dones, «va tindre un fort impacte emocional en la població i assistents», assenyalen els organitzadors.

Enguany, l’eix central de la trobada se centrarà a reivindicar el paper de les dones en la història de l’Espadà i del Millars amb una taula redona d’experiències i relats que reflexione sobre les figures de les dides i les «famílies de llet», sobre aquelles dones que anaven a treballar d’«amo» i sobre estratègies per a afrontar malestars diversos.

Posteriorment, hi haurà una xarrada sobre el paper i la imatge de les dones en els conflictes armats. El Fòrum comptarà a més a més amb diferents exposicions, una fira d’artesania i associativa, un dinar de germanor i, a la vesprada, hi haurà micròfon obert de conclusions, reflexions i propostes, i l’actuació del cor Veus de Pau de Tales i una flashmob col·lectiva.

Amb aquesta jornada, la Unitat d’Igualtat pretén «reivindicar els espais rurals i les veus de la quotidianitat, aquelles veus i històries que sense haver passat als llibres d’Història són les que els han escrit en majúscules des de les perifèries i la invisibilitat».

Ara, «després de l’èxit del Fòrum per la Igualtat i contra les Violències», vol continuar creant «espais d’interlocució amb altres agents locals des d’on aprofundir i fer camí cap a la igualtat efectiva, contra les violències i en el foment del benestar», conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa