Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Un incendi a Barx obliga a desallotjar una urbanització i una residència»

L’incendi ha obligat a desallotjar de forma preventiva els xalets d’una urbanització i una residència de la tercera edat properes a la muntanya Montdúver.

Ara mateix el vent bufa en sentit contrari al nucli urbà, per la qual cosa la població no corre perill.

No obstant això, i de forma preventiva, s’ha procedit al desallotjament de la urbanització les Foies, situada en el veí terme de Simat de la Valldigna, perquè cap allí es dirigeix el fum de l’incendi. També s’ha ordenat el desallotjament d’una residència de la tercera edat de la Drova, també als voltants de Barx.

Columna de fum vista des de l’Ermita de Santa Anna | Cristóbal Calvo

Segons el coordinador d’incendis del Grup GEIFA, l’avís ha sigut rebut al voltant de les 17.40 hores. El foc s’ha iniciat al costat de la piscina municipal i el col·legi de la localitat. A conseqüència del fort vent a la zona, el foc s’ha desenvolupat amb gran rapidesa. S’ha demanat ajuda aèria vista la proximitat de la nit. Tècnics desplaçats al lloc indiquen que és molt difícil que l’incendi puga ser sufocat en poques hores.

Fins a la zona s’han desplaçat una bomba rural de Gandia, tres brigades, tres autobombes, un coordinador forestal, un tècnic forestal, un sergent i un oficial. Així mateix, la Generalitat ha mobilitzat dos mitjans aeris per a col·laborar en les tasques d’extinció.

La columna de fum es podia observar des de l’ermita de Santa Anna, al municipi de la Llosa de Ranes, des d’on també es podien veure els treballs dels efectius aeris.

Comparteix

Icona de pantalla completa