Diari La Veu del País Valencià
Educació diu que els nous currículums d’ensenyaments musicals «no suposen pèrdua de llocs de treball»

La Generalitat ha traslladat a la Taula Sectorial d’Educació en la qual s’han tractat, entre altres temes, els currículums d’ensenyaments musicals, que aquests «no suposaran pèrdua de llocs de treball i, fins i tot, en alguns casos poden augmentar». Han afegit que, en funció de l’autonomia dels centres educatius i de les especialitats que tinguen autoritzades, «sí que podrà haver-hi fluctuacions d’hores lectives».

Així ho ha assegurat el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) després de la Sectorial d’aquest dijous en la qual s’ha abordat els currículums d’FP i dels ensenyaments elementals i professionals de música.

D’una banda, detalla el sindicat, s’han negociat els decrets curriculars dels ensenyaments elementals i professionals de música. També estava previst negociar els de dansa, però s’han ajornat al 22 de març per falta de temps.

Amb la publicació dels nous decrets de currículum, que seran aplicable a tots els conservatoris i centres autoritzats del País Valencià, quedaran derogades altres normes.

STEPV ha qüestionat la idoneïtat del moment per a implementar aquests canvis curriculars, ja que s’està pendent d’un nou Reial decret de currículums en l’àmbit estatal i la futura Llei d’Ensenyaments Artístics, però la Conselleria manté la seua idea d’aplicar aqueixes modificacions, sempre segons el sindicat.

El sindicat ha traslladat esmenes de diferents col·lectius i especialitats (història de la música, música antiga, orquestra, harmonia, composició…) i ha deixat clara «la necessitat d’evitar la pèrdua d’hores i professorat a les diferents especialitats especialment afectades pels canvis curriculars».

Els efectes acadèmics dels nous currículums elementals i professionals de música tindran vigència a partir del curs escolar 2023-2024, des de primer a cinqué curs d’ensenyaments professionals, i per a sisé curs de professionals, a partir del curs 2024-2025.

L’administració educativa també ha informat en taula de la seua planificació continuista en la dinàmica d’absorcions de conservatoris municipals amb l’objectiu d’aconseguir tot el territori amb conservatoris de la Xarxa GVA (almenys un per comarca). En aquest sentit, es preveu que per a 2023-24 s’incorporen Sagunt, Alcoi, Almoradí i Xàtiva quant a música i Riba-roja del Túria en dansa.

En la sessió s’han negociat, així mateix, els currículums dels cicles formatius de Gestió de l’Aigua, Guia en el Medi natural i Temps Lliure, Manteniment d’Embarcacions, Química i Salut Ambiental i Formació per a la Mobilitat Segura i Sostenible.

STEPV ha sol·licitat que s’especifiquen les titulacions necessàries per a poder dur a terme la docència en aquests cicles «en condicions de qualitat suficients per a formar al futur alumnat».

En principi, s’intentarà adequar en la mesura que siga possible la titulació i es reforçarà la formació del professorat a través del Cefire, proposta que aquest sindicat considera «totalment insuficient». Igualment, l’organització ha demanat que es desdoblen els mòduls més tècnics i perillosos, «on l’Administració òbvia aquestes necessitats».

També ha recordat la situació del professorat especialista, que és «acomiadat dels centres al final de la segona avaluació amb el que no es pot mantindre la continuïtat en l’aprenentatge».

Comparteix

Icona de pantalla completa