Diari La Veu del País Valencià
La Plaça del Llibre d’Elx es refugia a Ali i Truc i s’acaba celebrant amb èxit

La segona Plaça del Llibre d’Elx va haver de fer front a les fortes ratxes de vent d’uns 70 quilòmetres per hora en la primera jornada. Finalment, els organitzadors es van veure obligats a canviar d’ubicació de la plaça del Congrés Eucarístic a la llibreria Ali i Truc, al centre de la capital del Vinalopó. Per aquesta raó, les activitats previstes per a la primera jornada de la 2a edició foren cancel·lades a causa de la perillositat climatològica i la semblant previsió per a la resta del cap de setmana. D’aquesta manera, algunes de les activitats programades per a dissabte 11 i diumenge 12 de març es dugueren a terme a la llibreria de la localitat, Ali i Truc.

Des de la regidoria de comerç de l’Ajuntament d’Elx, una de les principals impulsores d’aquesta Plaça del Llibre d’Elx, van deixar clar que «el més important és la seguretat. Per això, s’han anul·lat totes les activitats a l’aire lliure, encara que es realitzaran algunes presentacions de llibres a la llibreria Ali i Truc dissabte i diumenge». Al seu torn, el director de la Plaça del Llibre, Rafael Domínguez, va voler destacar «la ràpida reacció per part de totes les institucions i col·laboradores que ens acompanyen davant els canvis imprevistos, tant d’ubicació i de programació; així com la presència i comprensió per part del públic lector».

No obstant això, les activitats que sí que es pogueren dur a terme a l’espai de presentacions de la llibreria il·licitana Ali i Truc gaudiren d’algunes activitats, les quals tingueren lloc durant el dia de dissabte i el matí de diumenge. Per exemple, es va presentar el Premi de Novel·la Antoni Bru i el Premi de Poesia Festa d’Elx; es va celebrar el recital musical Odissea de paraules; la presentació de Les dones Borja. Històries de poder i protagonisme ocult, de Verònica Zaragoza (Edicions Tres i Quatre); Valencianisme líquid, d’Antoni Rubio (Edicions Tres i Quatre); Alacant queda molt lluny. Joan Fuster i el sud valencià, d’Antoni Rico (Llibres de Frontera); Irreductibles, de Carles Fenollosa (llibres de la Drassana); i la Guia inacabada de la fantasia valenciana, de Víctor Labrado, Francesc Gisbert i Joan Borja (Museu l’ETNO).

Aquest últim fou el títol més exitós dins d’aquesta programació adaptada a les circumstàncies. El segueix Les dones Borja. Històries de poder i protagonisme ocult, de Verònica Zaragoza (Editorial 3i4); i Terra tremolosa de mi, de l’il·licità Josep Manuel Agulló i Pastor (Edicions Bromera), guanyador del Premi de Poesia Festa d’Elx 2023.

La Plaça del Llibre es trasllada a Gandia del 30 de març al 2 d’abril a la cèntrica plaça Rei en Jaume amb el gran aparador de títols en valencià i amb més de trenta activitats gratuïtes per a totes les edats. A més a més, la Llibreria Virtual de Plaça del Llibre està sempre disponible per a fer accessible a tothom la literatura del país amb un total de 18.000 títols, 66 matèries i 20 llibreries col·laboradores.

Comparteix

Icona de pantalla completa