Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2011 Arthur Caravan va actuar en les Falles Populars i Combatives

El 15 de març del 2011 Arthur Caravan va oferir «Si t’arriba el dematí (la nit de la música en valencià)» al Teatre Micalet de València en el marc de les Falles Populars i Combatives. L’espectacle va sorgir després del primer disc amb l’objectiu de retre homenatge a cantants i músics en valencià, com ara Raimon, Ovidi Montllor, o Juli Bustamante.

El grup, nascut a Alcoi, es va posar el nom en reconeixement al boxejador i poeta dadaista Arthur Caravan, nebot d’Oscar Wilde. Estava format per Pau Miquel Soler, vocalista i guitarrista; Toni Blanes, el bateria; Pau Aracil, baixista; Jordi Richart, guitarrista (mort el març del 2022), i Pau Gonzàlez, teclat i la percussió, fins al 2014.

La seua música mostra la voluntat per innovar i experimentar, fent barreges de distints estils musicals a partir d’alguns referents. Principalment, inclou el pop en català, amb influències folk autòctones i del pop-rock anglosaxó. Entre el 2009 i el 2016 va publicar sis àlbums.

El 2008 va ser elegit per a actuar al festival Tastautors de Cardedeu; el Circuit de música en valencià; el Tirant de Cançó del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, i en la final del concurs amplificat de joves d’ACPV, a més de les jornades Walter Benjamin de Portbou o el festival Minifestivern.

Van ser guardonats en diferents categories dels Premis Ovidi en les edicions del 2009, 2012, 2014 i 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa