Diari La Veu del País Valencià
Fa 21 anys Jordi Batiste va rebre el guardó al Millor disc de cançó dels Premis Enderrock

El mes de març del 2002 Jordi Batiste (Barcelona, 1948) va rebre el guardó al Millor disc de cançó dels Premis Enderrock per l’àlbum Fotofòbia.

El compositor, baixista i cantant és considerat un dels pares del pop-rock en català després de formar part d’Ia & Batiste i, anteriorment, d’Els 3 Tambors. També ha estat integrant del Grup de Folk, Màquina!, l’Orquestra Plateria, Els Miralls de Dylan i Nova.

Batiste va utilitzar l’heterònim Rocky Muntanyola en diverses ocasions. La primera va ser al concert de debut de l’Orquestra Plateria en què va compartir micròfon amb altres il·lustres heterònims: Ricardo Solfa i La Voss del Trópico. També amb aquest nom va tindre una breu trajectòria com a solista entre finals del 70 i la primera meitat de la dècada del 1980 i va substituir Jaume Sisa a les representacions de La Nit de Sant Joan de Dagoll Dagom.

El 1977 va participar en la tercera edició del Festival Canet Rock. Els anys 90 es va tornar a unir amb Ia Clua per a presentar dos discos més d’Ia & Batiste. A principis del segle XXI va gravar dos discs en solitari sota el seu nom real.

Una composició seua, «Cançó del noi dels cabells llargs», va ser un himne entre el jovent progressista català dels anys seixanta.

El 2016 va protagonitzar una petita gira en la qual interpretava cançons de les diferents bandes en què ha participat.

Comparteix

Icona de pantalla completa