Diari La Veu del País Valencià
L’Octubre estrena una exposició sobre Joan Fuster i Josep Pla

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània, ubicat al carrer de Sant Ferran 12 de la ciutat de València, inaugurarà aquest divendres una exposició titulada «Joan Fuster i Josep Pla: una conversa infinita». Ho farà a les 19.00 hores i la mostra estarà disponible fins al 15 d’abril.

En la inauguració intervindran el comissari de la mostra, l’escriptor Antoni Martí Monterde; i el director de la Fundació Josep Pla, Francesc Montero i Aulet.

Josep Pla (Palafrugell, Alt Empordà, 1897-1981) i Joan Fuster (Sueca, Ribera Baixa, 1922-1992) són els dos escriptors més decisius de la literatura catalana del segle XX. Al marge de les diferències generacionals o ideològiques, la seua manera d’entendre la literatura i el país no només són complementàries, sinó que mostren unes grans afinitats: referents literaris compartits, preocupacions semblants, dedicació paral·lela al periodisme, editors en comú.

Amb l’exposició, els seus impulsors volen il·lustrar com les seues trajectòries particulars s’entrellacen entre articles, llibres i cartes; construint una posteritat de paper que ens permet apreciar-los, hui, com una unitat literària i com una sòlida columna que sustenta la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

Comparteix

Icona de pantalla completa