Diari La Veu del País Valencià
Estudiants buiden les aules i omplin els carrers pel 8M

Milers d’estudiants han protagonitzat manifestacions pels carrers de València i una vaga per a visibilitzar les seues reivindicacions pel 8M, el Dia Internacional de la Dona. En aquesta jornada l’alumnat «buida les aules i pren els carrers» per a denunciar que les dones continuen patint els efectes del terrorisme masclista i demostrar que «hi ha relleu generacional en el moviment feminista».

La marxa, convocada pel Sindicat d’Estudiants a ciutats com València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana, partia al cap i casal cap al migdia de la Facultat d’Història i prosseguia fins al centre de la ciutat fins a finalitzar a la plaça de la Reina.

Amb el lema «ni una menys, ens continuen matant», les i els participants han corejat consignes com ara «si no hi ha solució, hi haurà revolució», «el meu cos és meu i de ningú més», «el feminisme és antifeixisme» o «estem en lluita, Vox, escolta». A més, han realitzat segudes en record de les víctimes de la violència de gènere.

La portaveu de Lliures i Combatives i del Sindicat d’Estudiants, Ana Isabel Arellano, ha assegurat que aquest 8M «es tornen a buidar les aules perquè ens continuen matant i violant i continuem patint les agressions del terrorisme masclista, tant institucional com social”.

Considera, també, que en els últims anys «s’està avançant molt en lleis feministes», però ha alertat que «falten mitjans» per a aplicar-les. En aquest punt, ha censurat «l’atac sistemàtic de partits i mitjans de comunicació reaccionaris» a la llei del només sí és sí: «No és un atac a una persona o a un ministeri, sinó al moviment feminista», ha advertit.

La portaveu ha subratllat, finalment, la importància que la lluita per la igualtat siga «col·lectiva» i incloga el col·lectiu LGTBIQ+. «Hi ha relleu generacional. Tenim un moviment feminista jove que té molt clar què vol i què vol canviar», ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa