Diari La Veu del País Valencià
Baldoví es trobarà amb Alberto Rodríguez a Gran Canària en el marc de l’Acord del Túria

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, junt amb el líder de Més País, Íñigo Errejón, acudiran aquest divendres a Gran Canària a visitar l’exdiputat Alberto Rodríguez al costat de la resta de forces progressistes aliades en el denominat «Acord del Túria».

La trobada tindrà lloc després que el projecte Drago, que encapçala Rodríguez, s’adherira el mes de gener passat a aquest marc de col·laboració, del qual formen part també Verds Equo, Més per Mallorca, Chunta Aragonesista, Coalició per Melilla i Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta.

A part de Baldoví i Errejón assistirà també a aquesta trobada la diputada de Ceuta Fátima Hamed, mentre que encara no s’han concretat els noms dels representants de la resta de formacions que participaran.

En aquesta reunió, segons expliquen des de Drago, dialogaran sobre la necessitat de teixir aliances progressistes per a encarar el futur «amb esperança», sobre la necessitat d’establir mecanismes de solidaritat entre regions i la rellevància de garantir que les decisions polítiques sobre les mateixes es prenguen en el territori mateix, en contraposició a les derives «centralistes» d’altres espais. Per tant, el projecte que dirigeix Alberto Rodríguez proclama que aquesta cita té especial rellevància davant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de maig.

El gener, Drago va recalcar que s’incorporava a l’Acord del Túria per ser un marc de relació entre partits basat en «l’horitzontalitat» i en el respecte a la sobirania dels diferents projectes polítics, on en el seu cas i com a força «d’estricta obediència canària» podia exposar la visió pròpia de l’arxipèlag.

Recentment, Rodríguez va signar un acord amb Verds Equo i Els Veres Federació Verda per a concórrer junts a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, sota la marca Drago Verde Canarias.

A les acaballes de l’any passat, l’exdirigent de Podem va comunicar la decisió «adoptada i irrevocable» d’encapçalar la llista autonòmica de Projecte Drago com a candidat a la Presidència del Govern de Canàries el pròxim 28 de maig.

L’àmbit de l’esquerra alternativa al PSOE sembla que en l’arxipèlag s’encamina cap a la fragmentació, atès que Podemos, Izquierda Unida i Sí se puede Canarias han segellat pel seu compte un acord de coalició també per als comicis del 28-M.

Comparteix

Icona de pantalla completa