Diari La Veu del País Valencià
Josep Maria Jordan Galduf, Premi Lluís Guarner 2022

El Patronat Lluís Guarner ha acordat concedir el seu premi anual corresponent a 2022 a l’economista Josep Maria Jordán Galduf per la seua trajectòria acadèmica i cívica, per la seua producció intel·lectual, divulgació de les ciències socials i compromís educatiu.

La recerca de Jordán Galduf es divideix en tres línies. La primera fa referència a la metodologia i valoració de diferents enfocaments de la política econòmica. En segon lloc hi ha la línia de recerca relativa a l’economia valenciana, havent prestat una especial atenció a l’efecte de difusió territorial del desenvolupament econòmic valencià en el seu espai central (des de l’àrea metropolitana de València cap a les comarques de l’interior). I en tercer lloc s’ha situat l’àmbit d’anàlisi relativa a la integració europea, amb una particular referència a la política de cooperació al desenvolupament de la Unió Europea, detenint la seua mirada especialment en l’àrea mediterrània (nord d’Àfrica i Orient Pròxim).

Nascut a Llíria (Camp de Túria) el 1959, Jordan Galduf va ser el primer alcalde de l’actual període democràtic a la ciutat amb el Partit Comunista. També és Catedràtic d’Economia Aplicada i professor jubilat de la Universitat de València, on va exercir la seua docència entre octubre de 1973 i agost de 2015. Doctor en Ciències Econòmiques per aquesta Universitat (1975), és també Màster en Estudis Europeus per la Universitat de Reading (el Regne Unit, 1985).

Comparteix

Icona de pantalla completa