Diari La Veu del País Valencià
Alerten de la creixent feminització de la pobresa

L’Associació Valenciana de Caritat ha alertat aquest dilluns de la creixent feminització de la pobresa, ja que l’entitat va atendre el 2022 un total de 2.173 dones en els seus diferents serveis, 842 més que a l’any anterior. Més de la meitat de les persones ateses per l’ONG el 2022 han sigut dones. Una xifra que posa de manifest el creixent fenomen de la feminització de la pobresa que, des de la crisi socioeconòmica, s’ha vist agreujat, ha apuntat.

També adverteix que el 2022 hi va haver un augment del nombre d’atencions registrades en tots els serveis. En concret, l’ONG va sumar 22.460 lliuraments en el repartiment d’aliments i productes de primera necessitat, 5.769 més que el 2021. Aquest servei va donar resposta a les necessitats de quasi de 3.000 persones, un 34% més que l’any anterior.

Coincidint amb la celebració del 6 de març, Dia de Casa Caritat, l’entitat ha recalcat que la inflació, l’alça dels productes bàsics, combustibles, energia o habitatge està generant que cada vegada més persones i famílies arriben «molt ajustats» a final de mes. En el cas de les persones amb més risc de vulnerabilitat, està situació s’agreuja. «Està augmentant la pobresa subjacent: hi ha persones que han de triar entre adquirir aliments o pagar recursos residencials o factures», ha explicat Luis Miralles, president de Casa Caritat.

En aquest escenari, l’ONG ha posat de manifest «la necessitat de la solidaritat i la generositat del poble valencià, que des dels inicis ha sigut el motor que ha fet possible que continuen ajudant les persones en situació i risc d’exclusió social». «El Dia de Casa Caritat és un dia que ens agrada celebrar com a agraïment a la societat valenciana i com a record que continuem necessitant la seua col·laboració. De fet, en l’últim any les persones que requerien ajuda han augmentat i per tant, les atencions a casa Caritat també», ha alertat Miralles.

El 2021 l’ONG va repartir 16.691 productes de primera necessitat, però el 2022 la xifra va pujar fins als 22.460. L’Associació va començar el 2020 amb aquesta ajuda per a fer front als nous reptes i a les noves circumstàncies mundials, però amb els anys, aquest servei ha crescut exponencialment.

«Les dades de Casa Caridad mostren la realitat que viuen cada vegada més persones i famílies a València. La impossibilitat d’arribar a final de mes a causa de l’augment dels preus fa que famílies normalitzades hagen de vindre a recollir aliments o productes d’higiene, una tendència que continua en augment en els primers mesos del 2023», ha explicat Guadalupe Ferrer, directora – gerent de Casa Caritat.

El 6 de març del 1906 es va impulsar la creació de l’Associació Valenciana de Caritat, una data que Casa Caritat celebra recordant a la ciutadania la importància d’ajudar a les persones més desfavorides. Casa Caritat és una institució privada que requereix la col·laboració de la societat valenciana per a continuar amb la seua labor de suport a les persones més necessitades. Segons les dades de l’ONG, en 2021 el manteniment dels serveis i actuacions de Casa Caridad ascendia a una mitjana de 13.000 euros diaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa